Életmentés helyett csak szendvics jutott az egyetemistának

Tréfás, egyben a mentősök gyors reagálóképességét is hűen tükröző bejegyzést osztott meg az Országos Mentőszolgálat szerdán. A történet főhőse egy balszerencsés orvostanhallgató, aki csak egy percre ugrott ki a büfébe, mégis lemaradt a mentőegység riasztásáról, amelynél gyakorlatát teljesíti.

Több hatodéves orvostanhallgató is a mentőszolgálatnál teljesíti kötelező szakmai gyakorlatát. Őket egy-egy esetkocsi személyzetéhez osztják be, amelyhez csatlakozva megfigyelhetik és segíthetik a betegek ellátását. „Ilyenkor nemcsak a bajtársak utasításait és tanácsait, de a mentőegység tagjait is mindenhova érdemes követnie az egyetemistáknak” – teszi hozzá az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja.

A megjegyzés az egyik gyakornok esetére utal, aki a napokban bizony pórul járt, amikor betegátadás után szeretett volna egy kávét és egy szendvicset vásárolni magának a kórházi büfében. Eközben ugyanis, alighogy lezárta a mentőtiszt az esetet a táblagépen, az egységet máris riasztotta a mentésirányítás. A mentősök nem várhattak az orvostanhallgatóra, azonnal elindultak a helyszínre. Ott végül egy 45 év körül férfi életét mentették meg.

A mentés sok gyakorlati tanulsággal is szolgálhatott volna az egyetemista számára, ám ő ezalatt az esetkocsit kereste a kórház udvarán” – írja a poszt. A gyakornok végül a mentésirányítással egyeztetve, tömegközlekedéssel tért vissza a mentőállomásra, ahol ismét csatlakozhatott a mentőegységéhez.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: