Kiderült, hányan rakták le az autót a benzinár miatt

Az autósok több mint felét egyáltalán nem befolyásolja az üzemanyagárak emelkedése, ezért nem terveznek változtatni autózási szokásaikon.

Egy friss hazai kutatás szerint a Simple alkalmazás használóinak majdnem fele több személyautóval is rendelkezik és kétharmaduk 10 000 kilométernél, míg 11,5 százalékuk 30 ezer kilométernél is többet autózik éventetudta meg a napi.hu az OTP Mobil felmérése alapján. A válaszadók csaknem fele nyilatkozott úgy, hogy több gépjárművel is rendelkezik.

benzinár, infláció, kerékpár, spórolás, üzemanyag, benzinárstop
Vannak, akik átültek biciklire. Fotó: Getty Images

Sokan, a kitöltők 51 százaléka a helyzettől függően választ az autós és a közösségi közlekedés között. A Simple felhasználók 75 százaléka benzines gépkocsival közlekedik, 54 százalékukat nem befolyásolja az üzemanyagok árának változása abban, hogy autóba üljenek és jelentős részük egyáltalán nem tervez változtatni autózási szokásain 2023-ban. A felmérés adataiból is látszik, hogy sokan az árak változása ellenére is az autós közlekedést választják, vannak viszont, akik emiatt inkább más alternatíva után néznek.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: