Így készülnek a luxushotelek az újranyitásra

Egyre több országban enyhítenek a kijárási korlátozásokon, és az emberek nem adták fel a reményt, hogy egy idő múlva már utazni is újra lehet majd. Persze semmi nem lesz olyan, mint a vírus előtt, így a szállodáknak is új protokollokat kell életbe léptetniük a minél biztonságosabb vendéglátás érdekében.

A Hilton szállodalánc nemrégiben jelentette be, hogy együttműködést kötöttek az RB nevű céggel, amely a Lysol és Dettol nevű fertőtlenítőszereket gyártja. Ezenkívül felkérték a Mayo Clinicet arra, hogy dolgozzanak ki számukra egy olyan takarítási módszert, ami magában foglalja az olyan, gyakran megérintett felületek tisztítását is, mint a kapcsolók, kilincsek, ajtógombok, távirányítók és termosztátok.

Így változhat meg a repülés a jövőben A koronavírus-járvány után - legalábbis egy ideig - semmi sem lesz ugyanolyan, a többi között átalakulhat például a repülés is. Az rd.com összegyűjtötte, pontosan milyen változásokra számíthatunk ezen a téren. Részletek itt.

Emellett az olyan kényelmi eszközöket, mint a toll, papír és egyebek, eltávolítják majd a szobákból, a közösségi helyiségek és edzőtermek takarításának gyakoriságát pedig megnövelik. Azt is közölték, hogy igyekeznek minél szélesebb körben kiterjeszteni az érintésmentes "Digital Key" szolgáltatást, amivel a vendégek a mobil eszközeik segítségével csekkolhatnak be a hotelbe és juthatnak be a szobájukba.

A szállodáknak új protokollokat kell életbe léptetniük a minél biztonságosabb vendéglátás érdekében.
A szállodáknak új protokollokat kell életbe léptetniük a minél biztonságosabb vendéglátás érdekében.

Higiéniai menedzsert alkalmaznak

A Hyatt szállodalánc a Global Biorisk Advisoryval együttműködve dolgozza ki az új takarítási protokolljait és akkreditációs programját. Szeptembertől minden hoteljüknek lesz egy higiéniai menedzsere, aki azért fog felelni, hogy betartsák az új takarítási előírásokat. Ők felelnek majd azért, hogy a vendégek a közösségi terekben betartsák a megfelelő szociális távolságot, ellenőrzik a személyzet képzését, az élelmiszerbiztonságot és a levegő minőségét.

A Marriott International szállodalánc azt jelentette be, hogy új, high-tech higiéniás stratégiát terveznek, amelyben az elektrosztatikus porlasztók és kórházi szintű fertőtlenítők használata is szerepel. Emellett a cég olyan ultraibolya-technológiát is tesztel, amivel fertőtleníthetők a személyzet által közösen használt kulcsok és eszközök.

Ezek az intézkedések létfontosságúak a járvány miatt jelentős bevételkiesést elszenvedő szállodáknak. Helyre kell ugyanis állítaniuk a vendégek bizalmát annak érdekében, hogy újra náluk foglaljanak szobát, ha lehetőségük lesz az utazásra.

Forrás: sg.asiatatler.com

Egy dél-koreai esettanulmányban azt vizsgálták, néhány fertőzött fitneszoktató miatt hogyan terjed a vírus más edzőtermekben is - a részleteket az nlc.hu cikkében olvashatja.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció