Vizeletivással legyőzhetők a betegségek?

Magyarországon is vannak követői a vizeletterápiának, amelynek lényege, hogy - rendszerint saját - vizeletünk elfogyasztásával gyógyulhatunk. Méreg, vagy gyógyszer a vizelet?

A skorbut .

A vizeletet Galénosz is ajánlotta kezelésre, de a 18. század közepére a terápiás alkalmazás visszaszorult. A 20. század elején John W. Armstrong javasolta újra a vizelet alkalmazását, majd az 1980-as évek Amerikájában vált ismét népszerűvé, Bartnett és Adelmann természetgyógyászoknak "köszönhetően", ahonnan Magyarországra is eljutott.

A Ködpiszkáló blog hangsúlyozza: annak ellenére, hogy a módszert azzal reklámozzák, hogy a vizelet nem káros, hanem természetes, a valóság az, hogy ez a lebontás mellékterméke, amelyben kiválasztódnak a szervezet számára szükségtelen, esetenként mérgező anyagok. "A legtöbb normális ember nem csak ilyen megfontolásból nem eszi/issza meg, hanem mert undorodik is tőle. Joggal" - fogalmaznak a blog szerzői.

Arra az érvre, hogy a vizeletből számos gyógyszert, főleg hormonkészítményeket állítanak elő, a blog megjegyzi: ezek a tisztított vegyületek nyilván nem azonosak a vizelettel. Így megtévesztő az az alaptalan feltételezés, hogy az ártalmas gyógyszerek helyett előnyösebb lenne a saját vizelet fogyasztása.

)
Elhízás szövődmények (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Meglepő, mikor küldték el az első SMS-t

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: