Trükkök, hogy a férfi tovább bírja az ágyban

Bizonyos helyzetekben igen előnyös, ha az ember hamarabb csinál meg valamit, vagy ér oda valahová, mint kellene. A szeretkezés esetén azonban ennek pont az ellenkezője igaz: minél tovább tart, annál jobb. Mivel általában a férfiak szokták túl korán átszakítani a célszalagot, ajánlunk nekik pár trükköt, aminek segítségével elnyújtható az élvezet. Íme, a szakértők tanácsai!

Szánjunk időt az előjátékra

Az előjátékra sokan úgy tekintenek, mint szükséges rosszra, így az esetek többségében inkább kihagyják a repertoárból. Pedig rengeteg pluszt tud adni az aktushoz! Emily Morse szexterapeuta azt javasolja, hogy mielőtt belevágunk a közepébe, maszturbáljunk egyet a párunkkal közösen. "Mondjuk el neki, hogy miközben kényeztetjük magunkat, szeretnénk nézni, ahogy ő is ugyanezt teszi saját magával. Nagyon pártolni fogja az ötletet" - tanácsolja a szakember, aki hozzátette: ez a módszer azért is jó, mert mind a két fél egyformán izgatottan vág bele a szeretkezésbe.

10 dolog, amit egy nő szex előtt csinál A nők szeretnek rákészülni az együttlétekre, mondván, "megyek és felfrissítem magam". Most azokat a lépéseket szedtük össze, amelyek ez után történnek a fürdőszobában. Részletek itt.

Masszírozzunk

De nem a kedvesünk hátát, sokkal inkább a péniszét. Dr. Debra Laino szexterapeuta és párkapcsolati szakértő szerint remekül elnyújtja az élvezetet a következő módszer: amikor aktus közben a férfi úgy érzi, hamarosan elér a csúcsra, húzza ki a nemi szervét, a nő pedig kezdje el finoman, de azért érezhetően masszírozni a pénisz tetejét. Ez a technika késlelteti az orgazmust, így tovább tarthat az együttlét.

Használjunk óvszert

Bár a legtöbben nem szeretnek óvszerrel szexelni, a szakértők szerint ez a kis "védőburok" remek eszköz arra, hogy elodázzuk az orgazmust. Mivel egy plusz réteg kerül a pénisz és a vagina közé, kevésbé ingerli a behatolás az érzékeinket, ezáltal sokkal hosszabb ideig élvezhetjük egymás társaságát az ágyban. Sőt, ilyenkor még azt a lehetőséget is kihasználhatjuk, hogy a csúcshoz közeledve megkérjük a párunkat, húzza ki egy pillanatra a péniszét, majd tegye vissza, hangsúlyozzák a szakértők.

Váltsunk pózt

Szintén tovább tarthat az aktus akkor, ha nem csupán egyféle pózban szeretkezünk, hanem bizonyos időközönként váltunk. Tapasztaljuk ki, milyen pózokat szeret a párunk, vagy éppen nekünk melyik fekszik a legjobban, és azok közül válogassunk szeretkezés közben, így Jessica O'Reilly szexológus. Figyeljünk arra, hogy a tempót is váltogassuk: egyszer legyünk gyorsak, aztán lassítsunk le, így mindketten kizökkenünk a ritmusból, és van esélyünk rá, hogy később együtt szakítjuk át a célszalagot.

Tovább tart az élvezet, ha bevetünk néhány trükköt
Tovább tart az élvezet, ha bevetünk néhány trükköt

Tartsunk szünetet

Nincs törvényileg szabályozva, hogy szex közben nem lehet szünetet tartani, mondja Laino. "Időnként álljunk meg, csókolózzunk néhány percet, hogy némileg lehűtsük magunkat, de azért ne aludjon el teljesen a tűz. Ez amellett, hogy elnyújtja az élvezetet, a párok közötti intimitást is jelentősen megnöveli" - szögezi le a szakértő.

Végezzünk medencefenék-tornát

Bár a medencefeneket megdolgoztató gyakorlatokról azt tartják, hogy kizárólag nők esetében jótékonyak, valójában a férfiaknak is kifejezetten javasolt gyakran végezni őket. Ezeknek a gyakorlatoknak nemcsak inkontinencia, hólyaggyengeség, impotencia fennállásakor van létjogosultságuk, hanem akkor is, ha jobb szexuális életet szeretnénk. A férfiak a segítségükkel például megtanulhatják, hogyan késleltethetik az orgazmust - egy 2014-es svéd tanulmány legalábbis erre az eredményre jutott. A vizsgálatban részt vevő férfiak néhány hónapig naponta végezték a gyakorlatokat.

Folytassuk

Rachel Needle szexterapeuta és pszichológus egy igen fontos tényezőre hívja fel a figyelmet: csak azért, mert a párunk már elélvezett, még nem kell lezártnak tekinteni a szeretkezést - folytassuk hát! Ezzel a tanáccsal Laino is egyetért. "A szex nem ér véget az orgazmussal. Ha a férfi is benne van, kis pihenés után kezdjük újra az egészet, meglátjuk majd, milyen hamar lesz ismét erekciója" - húzza alá a szakember.

Forrás: womenshealthmag.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.