Tíz meghökkentő tény a női mellről

Tudta, hogy a legtöbb nő rossz méretű melltartót hord? Vagy például, hogy szoptatás alatt a mellek tömege akár meg is duplázódhat? Következzen 10 meglepő tény a női mellről!

Egyik nagyobb, mint a másik

Vagy éppen kisebb. Bizony, a női mellek az esetek többségében aszimmetrikusak - éppen ezért lenne üdvözítő, ha a melltartógyártók végre ennek megfelelően terveznék darabjaikat. Egy felmérés során a megkérdezett nők 44 százaléka vallotta be, hogy két melle nem egyforma méretű - ez az arány pedig valószínűleg jóval nagyobb lenne, ha azokat is beleszámolnánk, akik szégyellték beismerni. Sőt ha belevesszük, hogy a mellbimbók is lehetnek eltérő nagyságúak, és a két mellnek a formája is különbözhet, akkor a nők nagyjából 80-90 százaléka él aszimmetrikus mellekkel.

Mellbimbó az arcon

Az emberek csupán kis hányadánál jelentkezik, de bizony előfordulhat, hogy valaki kettőnél több mellbimbóval rendelkezik - a jelenség a nők 1, míg a férfiak 2 százalékára jellemző. Ezek az extra mellbimbók általában kisebbek, születéskor vagy röviddel utána jelennek meg, és valahol a váll és a lábak között találhatóak. Sőt ritka esetben akár más testrészeinken is kialakulhatnak, mint például a homlokon vagy a lábfejen.

a nők nagyjából 80-90 százaléka él aszimetrikus mellekkel.
A nők nagyjából 80-90 százaléka él aszimmetrikus mellekkel

Szőrösödés

Kellemetlen, ellenben teljesen normális, hogy a mellbimbó vagy udvara körül néhány fekete szőrszál ágaskodik. Ha nagyon zavarnak, egy csipesszel kihúzogathatjuk ezeket, a borotvát viszont inkább kerüljük, ugyanis szőrbenövést vagy akár fertőzést is okozhatunk vele.

Mellbimbóknak köszönhető orgazmus

Egyáltalán nem csak városi legenda, igenis elérhető az orgazmus kizárólag a mellbimbókat izgatva. A mellbimbók a sok idegvégződésnek köszönhetően a nők egyik legérzékenyebb erogén zónája, amelynek ingerlése agyunk ugyanazon részét stimulálja, mint amely a nemi szerveinkkel is kapcsolatban van. Ennek köszönhetően pedig vannak nők, akik mellük izgatása hatására is képesek orgazmust átélni.

A női mell is egy szerv

Minden szervünknek van valamilyen feladata: a melleknek a szoptatás. A mellekben található lebenykék szülés után kezdik meg a tej termelését, amely a tejcsatornákon át jut el a mellbimbókig.

"Úgysem tudsz szoptatni, mert kicsi a melled" A társadalom egy részénél még ma is kiveri a biztosítékot, ha egy anyuka nyilvános helyen szoptatja meg gyermekét. Vajon miért fogadjuk el a női mell látványát, ha szexuális tartalomról van szó, és miért utasítjuk el, ha az anyaságról? Részletekért kattintson!

Duplájára nőhet

Egy átlagos mell tömege nagyjából 15-20 dkg, ám szoptatás során, amikor beindul a tejtermelés akár 50 dkg-osra is dagadhat. Nem csoda, hogy sok nőt szoptatás során hátfájás kínoz.

Nem igaz, hogy a szoptatástól megereszkedik

Nem a szoptatás okozza a gondot, hanem az öregedés. Az évek során a mellek folyamatosan veszítenek rugalmasságukból, kötőszöveteik lazulnak. Erre csak rásegít a szoptatás, főleg ha több gyermeket szül az anyuka, valamint a súlyingadozás is.

Néha szivárog

A terhesség utolsó szakaszában, szülés után, valamint szoptatási idő alatt teljesen normális, ha néha tej szivárog a mellbimbókból. Egyéb esetekben azonban akár komoly problémára is utalhat. Pajzsmirigygondoktól hormonproblémákon át egészen a rákig nagyon sokféle ok húzódhat a tejszivárgás mögött, ezért minél előbb érdemes vele orvoshoz fordulni.

A legtöbb nő nincs tisztában a méretével

Felmérések szerint a nők nagyjából 85 százaléka valójában rossz méretű melltartót hord. Ez pedig igen káros lehet, hiszen akár rossz testtartáshoz, nyak- és hátfájáshoz, vagy akár különféle idegrendszeri problémákhoz is vezethet.

Testkép-problémák

Felmérések szerint a 16 és 65 év közötti nők harmada nem elégedett a mellei méretével vagy formájával. Egyesek kisebbeket szeretnének és mellkisebbítő műtéthez folyamodnak, mások nagyobbakat és implantátumokat rakatnak be.

Forrás: webmd.com

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.