Szerelmeskedjen, hogy egészséges maradjon!

A nők hajlamosak luxusnak tekinteni a magukra, érzékeikre fordított időt, pedig - ez nekik is jár! A gyengéd érintés, a szerelmeskedés, az orgazmus mindennapi megélése elképzelhetetlen harmóniához vezethet!

A hormonok harmóniája

Szerelmeskedni jó, de ez nem minden - az orgazmus kifejezetten egészségvédő hatású!

A női szervezetben termelődő hormonok befolyásolják mindennapjainkat, érzelmeinket, hangulatunkat, de természetesen testünk harmonikus működtetése a fő céljuk. A hormonok szintje például azért ingadozik rövid időintervallumban is, hogy lehetővé tegyék a teherbeesést. Azonban vannak olyan hormonok is, amelyekből túl gyakran és túl sok képződik - például a mindennapi stressz hatására.

Szexológus szakemberek és kutatók szerint is a hormonok harmóniáját segíti elő az oxitocin nevű hormon, amely az agyalapi mirigy hátsó lebenyében termelődik nagy mennyiségben például orgazmus hatására.

Ez a hormon egyszerre több mindenhez szükséges. Terhes nőknél a méhizom összehúzódását, szülés után a tejelválasztást segíti elő. Nem várandós felnőtt nőkben azonban máshoz nélkülözhetetlen ez a hormon, amely a szexuális gyönyör "terméke".

Szerelmeskedjen, hogy egészséges maradjon!

Szerelmeskedjen, hogy egészséges maradjon!

Az egészségvédő orgazmus

Oxitocin! Olvassa el a szerelemhormon tizenhárom érdekes hatását! Lássuk csak, hogyan hat az egészségünkre az orgazmus, illetve az attól termelődő sok oxitocin!

  • Védő szerepe van egyes daganatok kialakulásával szemben. Stressz hatására megemelkedik a prolaktin kibocsátás, ez a hormon pedig nagy mennyiségben növeli a mellrák, azagydaganatés a leukémia kialakulásának esélyeit. A szerelmeskedéskor termelődő oxitocin szabályozza a prolaktin-termelést úgy, hogy megemeli a dopaminszintet, a dopamin pedig gátolja a prolaktin túlzott termelődését.
  • Védő hatása van az elhízással szemben. Az oxitocin elnyomja az éhséget úgy, hogy az agyban lévő receptorok által szabályozza az étvágyat. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy szerelmeskedés után nem leszünk éhesek! Csupán hosszú távon, gyakori orgazmus esetén lehetne kimutatni ezt a hatást.
  • Véd egyes baktériumok ellen. Az oxitocin természetes antibiotikumként viselkedik, támadja a betegséget okozó baktériumokat, így csökkenti a különféle fertőzések kialakulásának esélyét.
  • Javítja a memóriát. Oxitocinra van szükség ahhoz is, hogy az új ismereteinket rendszerezzük agyunkban - tehát még a tanulásban is a segítségünkre van!

A biztonság magabiztossá és felszabadulttá tesz!

Igazán ellazultan szerelmeskedni és orgazmust megélni persze csak akkor lehet, ha biztonságban tudjuk magunkat, ha nem kell attól tartanunk, hogy terveink, akaratunk ellenére teherbe esünk. A fogamzásgátlók megjelenése óta a nők szexuális élete rengeteget változott, sokkal harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá vált.

Persze a tabletták különböző generációi is változást hoztak - minél modernebb egy készítmény, annál több nő meri használni védekezésképpen. A jófogamzásgátlóilyen módon nemcsak azzal ad biztonságot, hogy megvéd a nem kívánt terhességtől, hanem úgy is biztonságot ad, hogy közel áll a természeteshez, alig van mellékhatása, és ha mégis van, akkor az is inkább kedvező, például széppé teszi a bőrt.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.