Övön aluli öregedés

Az idős korosztálynak éppúgy élnek szexuális vágyai, mint a fiataloknak. Különösen akkor, ha folyamatos nemi életet élnek. Mennyire hihető a mondás, mely szerint "övön alul az asszonyok nem öregszenek? Mi a helyzet a férfiakkal?

Hitek és tévhitek

A menopausa - azaz a női nemi hormontermelődés hanyatlása - együtt jár a nemi vágy bizonyos mértékű csökkenésével, ez természetes. Az azonban már nem annyira, hogy a nők többsége változókor környékén már teljesen leírja a földi örömök eme legnagyobbikát. Hiszen mindenre van megoldás. Nemcsak gyógyszeresen, hanem az életmódbeli változásokkal is elérhető a libidó fenntartása. A férfiak állítólag tovább "bírják". Még hetven éves korban, sőt egyesek később is képesek az utódnemzésre. Azonban náluk is elérkezik az idő, amikor a here nem termel annyi hormont. A férfi változókor utáni állapotot andropauzának nevezik. A közhiedelem szerint, idős korban nem illik nemi életet élni, mert nem fér bele az erkölcsbe. A mai tudomány állásfoglalása szerint azonban a szexuális vágy, a szerelem érzése életkortól teljesen független, az egész életet végigkíséri.

Vén kecske is megnyalja a sót

Általában egy érett korú nő - még ha szerelmes is - nehezen adja oda magát a szexuális élvezetnek. Úgy érzi, hogy megszólja környezete és inkább az unokázásba, otthoni teendőkbe menekül. Pedig a szexuális élet elmaradása hiányérzetet okoz, csökken az önbizalom, és állandósult feszültségérzés jön létre. A férfiak sokkal bátrabbak. Nem véletlenül alakult ki a "vén kecske is megnyalja a sót" mondás, hiszen az idős férfiak gyakran találnak maguknak fiatalabb nőt, mely nem ritkán házassághoz is vezet. A közvélemény az ilyen férfit régebben még "vén bolondnak" titulálta, mára azonban már egyre elfogadottabbá vált a jelenség. Számos tapasztalati tény és tudományos vizsgálat szerint a férfiasság nagyon sokáig fennmarad, sőt az idős férfi az évek hosszú sora alatt gyűjtött tapasztalata miatt még jobban is szerepel az ágyban, mint fiatalabb társai.

Nyolc orgazmus

Manapság egyre gyakrabban találkozunk olyan fiatal (20-30 év között) hölgyekkel, akik jóval - legalább húsz évvel - idősebb férfiak társaságában jelennek meg étteremben, fogadáson, strandon, színházban, stb. Vajon mi az oka annak, hogy manapság az igen nagy korkülönbség sem jelent akadályt a párt kereső nőnek illetve férfinak? A fiatal nők nagy része szerint mindez annak köszönhető, hogy az idős férfiak jóval figyelmesebbek, megértőbbek, romantikusabbak és férfiasabbak, mint korunk fiatal lovagjai. Sokan vélekednek úgy, hogy az idősebb férfi már tudja, hogy mit akar, és túl van az anyagi egzisztencia megteremtésén, ezáltal nem csak anyagilag, de érzelmileg is nagyobb biztonságot tud nyújtani, mint egy fiatal férfi. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a fiatalos test hiánya nem zavarja a csinos fiatal hölgyeket? Tíz nőből talán egy vallaná be, hogy őt zavarja, a többiek viszont váltig állítanák, hogy egyáltalán nem, sőt észre sem veszik a különbséget, mert párjuk igaz hogy a hatvanadik X felé közelít, az ágyban azonban messze túlszárnyalja a fiatalok teljesítményét. "Vannak napok, amikor három-négy alkalommal szeretkezünk" - árulja el az egyik huszonhárom éves nő huszonöt évvel idősebb párjáról. "Hihetetlen, hogy ez a férfi képes egy szeretkezés alatt nyolcszor az orgazmusig juttatni!"- nyilatkozza egy harmincéves nő hatvannyolc éves szerelméről.

Ne lovagolj a sírba!

Egy népi mondás szerint "a fiatal asszonyok azok a gebék, melyeken a vén emberek gyorsan lovagolnak a sírba". Mit is jelent ez? Még egy évszázaddal ezelőtt is a társadalom egyáltalán nem nézte jó szemmel, hogy egy férfi nála jóval fiatalabb nővel él szexuális életet. Mindez talán annak is köszönhető, hogy számos esetben az idős férfit szeretkezés közben éri a halál. A szívspecialista belgyógyászok véleménye szerint a szívbeteg férfi óriási rizikót vállal, ha egy fiatal szeretőt választ, mert a nemi izgalom olyan óriási terhet ró a szívre, amelynek hatására halálos szívroham léphet fel. A nemi élet tiltása csak a szeretőre korlátozódik, a feleségre azonban nem - nyilatkozzák a szívdoktorok.

Az élvezet örök

Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította, hogy a szexuális életnek biológiai akadályai változókor után sincsenek. A kulcs a szeretkezés igényében rejlik. Ha a férfi és nő állandóan táplálja a másik iránti szexuális vonzalmat, akkor az övön aluli öregedés sokkal lassabban következik be. Nem szégyen erotikus fehérneműt, síkosítót vásárolni, hiszen mindez fokozza a szexuális élményt és ezzel együtt az élvezetet mindkét fél számára. A hímvessző merevedési képességét illetve a férfi nemi hormon szintjét természetes módon is lehet fokozni rendszeres testmozgással, megfelelő táplálkozással, masszázzsal, pihenéssel.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +28 °C
Minimum: +18 °C

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Estefelé egyre kevesebb lesz felettünk a felhő. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökés is lehet. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Napközben érkezik egy hidegfront.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra