Okosabbak leszünk a szextől

Kutatások bizonyították, hogy a rendszeres nemi élet jó hatással van az agyműködésre, a problémamegoldási és stressztűrő képességre, valamint a memóriára is.

Szex után több agysejtünk lesz?

Állatkísérlettel is bizonyították, hogy a rendszeres nemi élet jó hatással van az agy struktúrájára, elsősorban arra, hogy mennyi új agysejtünk születik - ez összefügg a stresszel is (vagyis a stressz és a kellemetlen élmények hatására lelassulhat az agysejtek újratermelődése és növekedése), tehát a szex segíthet "kiegyenlíteni" a stressz káros hatásait.

Tényleg több agysejtünk lesz egy vad éjszaka után? szex szexualitás neurológia agyműködés stressz aktus
Tényleg több agysejtünk lesz egy vad éjszaka után?

A Princeton Egyetem kutatói korábban hím patkányokat tanulmányoztak. Egy csoport "szűz" volt, egy másik kéthetente egyszer találkozhatott ivarérett, párosodásra kész nőstényekkel, a harmadik csoport számára pedig naponta egyszer biztosították a nőstényekkel való találkozást. Úgy találták, hogy azok a patkányok, akik rendszeresen párosodhattak, több neuronnal rendelkeztek a hippocampus területén. Az agysejtek és a közöttük lévő kötések számában is növekedés volt megfigyelhető. A szexuálisan tapasztaltabb patkányok emellett nyugodtabbak is voltak, mint a szüzek és könnyebben adaptálódtak a környezeti változásokhoz.

Kevésbé stresszes, aki rendszeresen szexszel

A szöüli Konkuk egyetem kutatói egereket tanulmányoztak hasonló módon, és azt találták, a rendszeresen párosodó állatok szervezetében alacsonyabb volt a stresszhormonok szintje . Ez különösen azért fontos, mert a krónikus stressz pusztítja az agysejteket és rontja a memóriát, valamint a problémamegoldási képességekre is rossz hatással van.

Az okosabbak többet bújnak ágyba?

Vajon visszafelé is működik az elképzelés, vagyis, az okosabbak többet bújnak ágyba? Több kutatás eredményeit elemezve ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni. Tinédzserek esetében a magasabb intelligenciahányados általában az első szexuális aktus időbeli kitolódásával jár együtt. Az idősebbek körében azonban a kognitív egészség, vagyis az, ha jó szellemi állapotban marad valaki, rendszeresebb nemi életet jelent.

Az enyhe szellemi hanyatlással, demenciával vagy korai Alzheimer-kórral küzdők 32,5 százaléka élt rendszeres nemi életet, míg az egészségeseknél ez az arány 62,3 százalék volt - derítette ki egy tavaly decemberi maláj kutatás, melyben 60 év fölöttieket vizsgáltak.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A változékony időben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, némi időre a nap is kisüthet. Estétől újabb csapadékzóna érkezik. Élénk nyugatias szél mellett 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Szerdán egy távozó és egy érkező kettősfront között átmenetileg frontmentes idő lesz. Ennek ellenére most is gyakori lehet a fejfájás, ingadozhat a vérnyomás, rosszullétek is felléphetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.