Meddig várjunk az intimitással szülés után?

Egy tanulmány szerint a legtöbb első gyermekes édesanya a szülést követően legalább hat hetet vár, mire újra közel engedi magához a férjét.

Az International Journal of Obstetrics and Gynaecology című lapból kiderült, hogy bár a legtöbb frissen szült nő viszonylag sokat várt a hüvelyi szexszel, 53 százalékuk valamilyen más módon azért már előtte is együtt volt párjával.

Az ausztrál kutatók több mint 1500 nőt kérdeztek meg arról, szülésük után mennyit vártak a szex újrakezdésével, és a válaszokból az is kiderült, döntésüket nagyban befolyásolta a koruk is, ugyanis míg a 18-24 éveseknek 63 százaléka élt házaséletet a szülés után hat héttel, addig a 30-34 éveseknek csak 40 százaléka.

A szex halogatásában az is szerepet játszott, ha valaki császármetszéssel szült, fogóval segítették világra a gyerekét vagy hogy volt-e gátmetszése. A tanulmány arról is beszámolt, hogy az első gyermeküket szülő nőknek csupán 10 százaléka szült hüvelyi úton úgy, hogy a gátja sem sérült meg, így a leendő szülők jobb, ha arra készülnek fel, hogy szülés után minimum hat hétig el fog maradni köztük a szex.

Meddig várjunk az intimitással szülés után?
Meddig várjunk az intimitással szülés után?

Árthat az újszülöttnek is, ha az anya a szülés után gyorsan bele akar férni a lánykori farmerjébe. Ha az anya bizonytalan, testképzavarral küzd és negatív a testképe, a gyermek is megérzi majd a feszültségét, és ez zavart okozhat az egészséges testkép kialakulásának folyamatában. További információkért kattintson ide!

A tanulmányt készítő Stephanie Brown, a Murdoch Gyermekgyógyászati Kutatóintézet munkatársa úgy véli, vizsgálatuk fontos tanulságul szolgálhat azoknak a pároknak, akik még a gyerekvállalás előtt állnak, mert így nem fogja őket váratlanul érni, hogy gyermekük születése után hosszabb ideig kell várni, mire újra intim közelségbe kerülhetnek egymással. Természetesen a fenti adatokat nem előírásszerűen kell figyelembe venni, hiszen végső soron minden pár maga dönti el, mikor érzik elérkezettnek az időt arra, hogy újra egymáséi legyenek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)