Így szexelnek a magyar nők

Egy hazai kutatás szerint a negyvenes nők azok, akiket a legkevésbé boldogít szexuális életük. A fiatalabbak is gyakran színlelnek orgazmust.

A 18-49 éves magyar nők több mint fele színlelt már orgazmust. Hét százalékuk ráadásul rendszeresen megteszi ezt, míg 47 százalékuk azt mondta, hogy előfordult néhány alkalommal egy kis színjáték - derült ki egy hazai kutatásból.

A nők szerint párkapcsolatban jobb a szex.
A nők szerint párkapcsolatban jobb a szex.

Párkapcsolatban kevesebben színészkednek

Az orgazmust színlelők nagy többsége (59 százalék) a harmincas korosztályból kerül ki. A 18-29 évesek 51 százaléka, a negyveneseknek pedig 52 százaléka "színészkedik" szex közben. A családi állapot nagymértékben befolyásolja, hogy mennyire élnek a nők ezzel a módszerrel: míg az alkalmi kapcsolatokban gyakran előfordul (73 százalék), addig a párkapcsolatban és a házasságokban már csak a nők alig több mint fele (53-54 százalék) tetteti, hogy a csúcsra ért.

A párom nem kívánja a szexet. Mit tegyek?

A szakértő szerint a nők legtöbb esetben azért választják a színlelést, hogy ne okozzanak csalódást a partnerüknek. "Gyakran hallom, hogy azért játszik valaki hamis orgazmust, mert ezzel próbál magas izgalmi szintet elérni, hogy tényleg legyen orgazmusa, bár ez a megoldás ritkán vezet a csúcs felé. Összességében elmondható, hogy a színlelés nem javítja a szexet, hanem elhidegüléshez vezet" - tette hozzá Rozs Erika, szexuálpszichológus.

A negyvenesek elégedetlenek a szexszel

A felmérésben arra is keresték a választ, hogy a fiatal magyar nők összességében mennyire elégedettek a szexuális életükkel. Tízből hat nő (60 százalék) nyilatkozott úgy, hogy teljesen rendben van életének ez a része, míg tízből négy nő (24 százalék) - jellemzően a partner hiányára hivatkozva - mondta azt, hogy nem elégedett. Tizenhat százalék azoknak az aránya, akik azt mondták: ugyan van partnerük, de nem élvezik vele a szexet.

A negyvenes nők azok, akiket a legkevésbé boldogít szexuális életük. A negyedik x-en túl csak a kitöltők kicsivel több mint fele (56 százalék) nyilatkozott úgy, hogy minden rendben van az ágyban, a fiatalabbak körében 7-8 százalékkal jobb eredmények születtek. Míg az igazán fiataloknak jellemzően a partner hiánya jelenti a legnagyobb gondot, addig a negyveneseknél az, hogy lenne ugyan kivel párnacsatázni, ám nem kielégítő vele a szex. Utóbbi korcsoportban minden ötödik nő mondta azt, hogy a partnere nem tudja kielégíteni.

A házasság nem tesz jót az ágycsatáknak

A kutatás rámutatott, hogy a stabil partnerrel rendelkezők érzik magukat a legjobban, de nem feltétlenül azok, akik a kapcsolatukról papírral is rendelkeznek. Míg a párkapcsolatban lévők 80 százaléka köszöni szépen, boldogan szeretkezik, addig ez a házasságban élőknek csak a 69 százalékára igaz. Az alkalmi partnereket fogyasztók még kevésbé boldogok: nekik csak az 55 százalékuk elégedett. Arra a válaszra, hogy van kivel szexelni, de nem jó vele, a házas megkérdezettek 30 százaléka klikkelt, míg a párkapcsolatban élőknek csupán 13 százaléka - derült ki a JOY által megrendelt kutatásból.

Mint az életben szinte mindennek, a jó szexuális életnek is a kommunikáció a kulcsa. "A negyvenes korosztály valamikor a nyolcvanas években kaphatta az első felvilágosítást a szüleitől vagy leginkább az iskolában, ami annyira sem volt komplex, mint manapság. Leginkább azt tanították, hogy nem beszélni kell a szexről, hanem csinálni, aztán majd összeszokik a partnerével, és "minden rendben lesz" - mondta a szexuálpszichológus. Szerinte mindennapos tapasztalat, hogy a nők nem tudják, hogyan mondják el a szexuális igényeiket, milyen szavakat használjanak, hogy fejezzék ki magukat, és a legszomorúbb, hogy sokan nem is tudják, mire vágynak igazán.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.