Így szexelnek a magyar nők

Egy hazai kutatás szerint a negyvenes nők azok, akiket a legkevésbé boldogít szexuális életük. A fiatalabbak is gyakran színlelnek orgazmust.

A 18-49 éves magyar nők több mint fele színlelt már orgazmust. Hét százalékuk ráadásul rendszeresen megteszi ezt, míg 47 százalékuk azt mondta, hogy előfordult néhány alkalommal egy kis színjáték - derült ki egy hazai kutatásból.

A nők szerint párkapcsolatban jobb a szex.
A nők szerint párkapcsolatban jobb a szex. Fotó: Getty Images

Párkapcsolatban kevesebben színészkednek

Az orgazmust színlelők nagy többsége (59 százalék) a harmincas korosztályból kerül ki. A 18-29 évesek 51 százaléka, a negyveneseknek pedig 52 százaléka "színészkedik" szex közben. A családi állapot nagymértékben befolyásolja, hogy mennyire élnek a nők ezzel a módszerrel: míg az alkalmi kapcsolatokban gyakran előfordul (73 százalék), addig a párkapcsolatban és a házasságokban már csak a nők alig több mint fele (53-54 százalék) tetteti, hogy a csúcsra ért.

A párom nem kívánja a szexet. Mit tegyek?

A szakértő szerint a nők legtöbb esetben azért választják a színlelést, hogy ne okozzanak csalódást a partnerüknek. "Gyakran hallom, hogy azért játszik valaki hamis orgazmust, mert ezzel próbál magas izgalmi szintet elérni, hogy tényleg legyen orgazmusa, bár ez a megoldás ritkán vezet a csúcs felé. Összességében elmondható, hogy a színlelés nem javítja a szexet, hanem elhidegüléshez vezet" - tette hozzá Rozs Erika, szexuálpszichológus.

A negyvenesek elégedetlenek a szexszel

A felmérésben arra is keresték a választ, hogy a fiatal magyar nők összességében mennyire elégedettek a szexuális életükkel. Tízből hat nő (60 százalék) nyilatkozott úgy, hogy teljesen rendben van életének ez a része, míg tízből négy nő (24 százalék) - jellemzően a partner hiányára hivatkozva - mondta azt, hogy nem elégedett. Tizenhat százalék azoknak az aránya, akik azt mondták: ugyan van partnerük, de nem élvezik vele a szexet.

A negyvenes nők azok, akiket a legkevésbé boldogít szexuális életük. A negyedik x-en túl csak a kitöltők kicsivel több mint fele (56 százalék) nyilatkozott úgy, hogy minden rendben van az ágyban, a fiatalabbak körében 7-8 százalékkal jobb eredmények születtek. Míg az igazán fiataloknak jellemzően a partner hiánya jelenti a legnagyobb gondot, addig a negyveneseknél az, hogy lenne ugyan kivel párnacsatázni, ám nem kielégítő vele a szex. Utóbbi korcsoportban minden ötödik nő mondta azt, hogy a partnere nem tudja kielégíteni.

A házasság nem tesz jót az ágycsatáknak

A kutatás rámutatott, hogy a stabil partnerrel rendelkezők érzik magukat a legjobban, de nem feltétlenül azok, akik a kapcsolatukról papírral is rendelkeznek. Míg a párkapcsolatban lévők 80 százaléka köszöni szépen, boldogan szeretkezik, addig ez a házasságban élőknek csak a 69 százalékára igaz. Az alkalmi partnereket fogyasztók még kevésbé boldogok: nekik csak az 55 százalékuk elégedett. Arra a válaszra, hogy van kivel szexelni, de nem jó vele, a házas megkérdezettek 30 százaléka klikkelt, míg a párkapcsolatban élőknek csupán 13 százaléka - derült ki a JOY által megrendelt kutatásból.

Mint az életben szinte mindennek, a jó szexuális életnek is a kommunikáció a kulcsa. "A negyvenes korosztály valamikor a nyolcvanas években kaphatta az első felvilágosítást a szüleitől vagy leginkább az iskolában, ami annyira sem volt komplex, mint manapság. Leginkább azt tanították, hogy nem beszélni kell a szexről, hanem csinálni, aztán majd összeszokik a partnerével, és "minden rendben lesz" - mondta a szexuálpszichológus. Szerinte mindennapos tapasztalat, hogy a nők nem tudják, hogyan mondják el a szexuális igényeiket, milyen szavakat használjanak, hogy fejezzék ki magukat, és a legszomorúbb, hogy sokan nem is tudják, mire vágynak igazán.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.