A szex utáni beszélgetés fokozza a kötődést

Közvetlenül az aktus után folytatott beszélgetés révén a párok közelebb érzik magukat egymáshoz, illetve biztosabbnak érzékelik a kapcsolatukat.

A szex utáni kommunikáció és a szervezet oxitocin-termelése közötti összefüggést vizsgálták az egyesült államokbeli Connecticuti Egyetem kutatói.

A szex utáni beszélgetés különösen fontos, szex orgazmus szex utáni kommunikáció elélvezés oxitocin tesztoszteron hormonok kötődés
A szex utáni beszélgetés különösen fontos

Ezért nem aludhatnak el a férfiak szex után

Elégedett? Kielégítő a nemi élete? Tesztünk segítségével kiderül, válaszoljon őszintén! Sokan számolnak be arról, hogy intim együttlét után szívesebben osztják meg párjukkal a gondolataikat és érzelmeiket - úgy tűnik, sikerült tudományosan megindokolni, miért. Amanda Denes professzor korábban kimutatta, hogy az orgazmust átélő nőknek bensőségesebb érzelmeik támadtak rögtön a szex után azokhoz képest, akik nem jutottak el a csúcsra. Az orgazmus tehát fokozta a kötődést. A jelenség hátterében a bizalomhormonnak is hívott oxitocin áll, ami orgazmus hatására termelődik.

Sikerült megfigyelni, hogy a közösülés utáni időintervallumban a párkapcsolat múltjának hosszától függetlenül nagyobb kísértést éreznek a párok tagjai az őszinte beszélgetésre. "Miért osztják meg ilyenkor a legmélyebb érzéseiket akkor is, ha a kapcsolatuk még nem tart azon a szinten?" - fogalmazta meg a kutatást motiváló kérdést Denes professzor, aki összehasonlította az orgazmus meglétét a szex utáni beszélgetésével.

"A csúcsra jutás kulcsfontosságú ebben a kérdésben" - tette hozzá a szakértő. Az orgazmus hatására termelődő oxitocin köztudottan elősegíti a társas interakciókat. A férfiak és a nők egyaránt érezhetik ennek kedvező hatását, de mivel a tesztoszteron tompítja azt, az erősebb nem tagjai kevésbé beszédesek.

Dr. Denes feltételezése szerint az orgazmust átélő nők szervezetében több tehát az oxitocin, amitől mélyebb bizalmat és kötődést élnek át. Ez befolyásolja a nyílt beszélgetéshez vezető döntést. A férfiak túláradó beszédességének ugyanakkor gátat szab a tesztoszteron jelenléte.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.