A meztelenül alvás hatásai

A legtöbben azért döntenek úgy, hogy meztelenül alszanak, mert ezt találják a legkényelmesebbnek. A ruhátlan pihenésnek ugyanakkor számtalan előnyös egészségügyi hatása is van.

Segít, hogy mélyebben aludjunk

Egy brit kutatás szerint boldogabb párkapcsolatban élnek, akik meztelenül alszanak. Részletek itt.

Az Amszterdami Egyetem kutatói szerint a testhőmérséklet csökkenése javít az alvás minőségén, egyben megakadályozza, hogy felébredjünk éjszaka. A ruhátlan alvás remek módszer, hogy csökkentsük a testhőmérsékletet - anélkül, hogy a hálószoba hőmérsékletén változtatnánk.

Segíthet a fogyásban

Arról persze nincs szó, hogy önmagában a meztelen alvás fogyasztana, az viszont tény, hogy a pihentető alvás és az alacsonyabb testhőmérséklet is hozzájárulhat ahhoz, hogy anyagcserénk lelassuljon. Ezen felül a kortizolszint csökkenését is segíti - márpedig a túl magas kortizolszint elhízáshoz, szorongáshoz, falási rohamokhoz vezethet.

A meztelenül alvás számos pozitív egészségügyi hatással bír
A meztelenül alvás számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik

Szebb lesz tőle a bőrünk

Ha bőrünk alvás közben szabadon marad, akkor a teljes testfelületnek esélyt adunk, hogy lélegezzen. Ez csökkenti bizonyos bőrbetegségek és a gombásodás kialakulásának kockázatát, sőt kutatások szerint az alacsonyabb testhőnek öregedésgátló hatása is lehet.

Szebb lesz tőle a hajunk

A túl sok izzadás káros lehet a hajhagymák és a fejbőr számára. A verejtékben lévő só irritálhatja a fejbőrt, töredezetté teheti a hajszálakat. Ha alvás közben nincs rajtunk ruha, emiatt pedig alacsonyabb a testhőmérsékletünk, akkor kevesebbet is izzadunk.

Jót tesz a nemi szerveknek

A meztelenül, illetve alsónemű nélkül alvás segít, hogy a genitáliák környéke jobban szellőzzön, ami gátolja a baktériumok szaporodását ezeken a kényes területeken. A férfiak esetében pedig az, hogy nem hagyják túlmelegedni az ágyékuk területét, segíthet, hogy ne csökkenjen le a spermaszámuk.

Forrás: brightside.me

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)