A hirtelen jött hideg az izmokat is megterhelheti

Szerdán nem jön front, azonban a hideg és a tartósan magas légnyomás újabb problémákat okozhat.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folyamatos terhelés éri a szervezetünket, még a frontmentes idő ellenére is erősek lehetnek a tünetek. Szerdán front nem érkezik, ám ezeken  a frontmentes napokon is erős humánmeteorológiai tüneteket lehet tapasztalni.

Ritka légköri helyzet alakult ki térségünkben, igen vegyes és összetett élettani hatásokkal, fontos, hogy tisztában legyünk vele. Rendkívül erős anticiklon uralkodik felettünk! Mivel jár ez, részletesen elmondja a meteogyógyász. (x)

hideg, izomfájdalom, humánmeteo, időjárás
A rendkívüli hideg okozhat tüneteket. Fotó: Getty Images

Fejfájás és izomgörcs is kínozhat

Most is nagy a napi hőingás, akár a 10-15 fokot is meghaladhatja, különösen a mélyebb völgyekben és a fagyzugos helyeken lesz ez jellemző. Akinek gyakran ingadozik a vérnyomása vagy görcsös fejfájással küzd, továbbra is erre számíthat. A nagyon hideg időben a hidegfrontéhoz hasonló tünetek léphetnek fel. Reggel helyenként keményebb fagyra (-10, -13 fokra) számíthatunk, ezért országszerte előfordulhatnak kopásos jellegű ízületi fájdalmak.

Fokozott érzékenység esetén izomgörcsöket is tapasztalhatsz, intenzívebben a leghidegebb órákban. A tél végi időszakban sem szabad megfeledkezni a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról, ami lehet tiszta víz, de akár meleg leves vagy tea is. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: