Kislányos csupaszság: borotváljam, ha a párom kéri?

Ha párunk valami szokatlant kér, nyugodtan mérlegeljünk, áldozat ez, vagy minket is lázba hoz a gondolat.

Szakértőnk, Bede Zsuzsa szexológus az alábbi olvasói kérdésre válaszolt: "A párom, akivel már hat éve vagyunk együtt, múltkoriban célozgatni kezdett, hogy milyen izgalmas lenne, ha én is leborotválnám a szőrzetemet odalent. Egyre gyakrabban hozta szóba, és mivel tudom, hogy ez most így trendi, sokan meg is teszik, hát rászántam magam. Csakhogy cseppet sem érzetem kényelmesnek negyvenhárom évesen ezt a kislányos csupaszságot! Olyan groteszk, nem illik ez hozzám... A párom persze boldog, engem meg nem hagy nyugodni egy gondolat: nem valamiféle pedofil beütés ez nála?"

Kislányos csupaszság: borotváljam, ha a párom kéri?
Kislányos csupaszság: borotváljam, ha a párom kéri?

A szakértő válasza

Nem, azért ettől nem kell félnie! Igaz, a mi szexuálpszichológus fejünkben tényleg ez az asszociáció ugrik be, de ebben a formában ez csak "szakmai ártalom". Mit jelent vajon az, hogy Maga IS leborotválhatná a fanszőrzetét? Még ki? Ő kit lát, kire gondol? Tény, hogy most divat a borotválás, de nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem, ez a divat keményen a pornó világából került át a normál hétköznapokba. Nem néz sok pornót a párja?

Mások kérdezték Érdekli a téma? Nézze meg a gyakran ismételt kérdéseket, melyek a szexológia témakörében születtek oldalunkon! Különben, ha magának nem okoz különösebb gondot a csupaszra borotválkozás, csak a pedofíliától fél, akkor azért megnyugtathatom. Semmi lelki gondja nem lesz ettől egyikőjüknek sem. Viszont ha magának kipattogzik a bőre, vagy más baja van, érdemes lenne a párjával megbeszélni a dolgot. Csak egy ötlet: mi lenne, ha alkalmakra, néha meglepetésnek alkalmazná csak, vagy kikísérletezne egy olyan módszert, amivel nem teljesen csupaszra borotválja le magát, csupán "fazonigazítást" végez? A huszonéves pácienseimnél és saját lányaimnál is látom a változást, hogy már nem a teljes kislányos csupaszság a trendi!

Bede Zsuzsa

Klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus, 1983-ban végezte el az ELTE pszichológia szakát. Dr. Lux Elvira és Dr. Buda Béla tanítványaként már 1984-ben szexuálpszichológusi oklevelet szerzett, majd 1987-ben klinikai szakpszichológusi szakvizsgát tett. Felnőttekkel és tinikkel is foglalkozik, elsősorban érzelmi és párkapcsolati kérdésekkel, lelki problémákkal keresik fel az életükben elakadt páciensek.

A Szex és Párterápiás Egyesület alelnöke.

Weboldala: www.szexhelp.hu

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.