Az intim szőrtelenítés veszélyei

HáziPatika

Vonzóbbnak és tettre készebbnek érzik magukat az emberek, miután megszabadultak az intim testrészeiket fedő szőrtől - állítja egy korábbi amerikai tanulmány. De milyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Egy új felmérés szerint amerikaiak milliói sebesíthetik meg magukat intim testrészeik szőrtelenítése közben. Ráadásul - az  Amerikai Orvosi Szövetség adatai szerint - a gondatlanul szőrtelenítők egynegyede ilyenkor igen súlyos sérüléseket szerez. Sokaknak kórházi ellátásra, antibiotikumos kezelésre vagy akár műtétre is szüksége lehet. Ezek a szőrtelenítési balesetek főleg a fiatalokkal vagy a fokozottan szőrös emberekkel esnek meg.

Az intim csupaszság a nyerő

A jelentés szerint a leggyakoribb sérülést a szőrök durva kitépése okozza, ezt követik az égési sérülések, valamint a kiütések, pörsenések. Arra is fény derült, hogy a legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon, amelyről azonban a szakértők állítják, hogy megnövelheti a különféle szexuális betegségek kockázatát, például a HPV-fertőzését.

a legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon
A legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon

Akár csukott szemmel is

A felmérésben összesen 7 456 felnőttet kérdeztek meg, közülük pedig 5 674-en válaszolták, hogy életük során legalább egyszer szőrtelenítették már intim testrészüket. A résztvevők közül 4 800-an házasságban vagy kapcsolatban éltek, 1 750 válaszadó pedig egyedülálló vagy elvált volt. És míg a legtöbb ember (77 százalék) szőrtelenítés közben közvetlenül a kezelendő testrészeit nézte, addig 21 százalékuk tükörrel végezte a műveletet, 17 százalékuk pedig arról számolt be, hogy egyáltalán nem figyelt közben intim testrészeire.

Intim balesetek

A legtöbb válaszoló, azaz 47,5 százalékuk borotvát használt, 27 százalékuk elektromos borotvát, 18 százalék ollót, 2,6 százalék gyantát és csupán 0,6 százalékuk végeztetett lézeres szőrtelenítést.

A megkérdezettek közül 133 ember számolt be arról, hogy nemi szerveik szőrtelenítése olyan fertőzést okozott, amelyet kezelni kellett, 49-en olyan sérüléseket szereztek, amelyekre antibiotikumot kellett szedniük, 36 ember pedig olyan súlyosan megsebesült, hogy sebészeti beavatkozásra volt szükség. Ha műtétre került sor, legtöbb esetben seb-összevarrást, valamint tályogtisztítást végeztek. 


A férfiaknál a legtöbbször a heréket és a péniszt érte sérülés, ritkább esetben a szeméremdombot. A nőknél viszont pont a szeméremdomb sérült meg a legtöbbször, ezt követően a belső comb és a hüvely. A gát és az ánusz sérülései mindkét nem tekintetében elhanyagolhatóak voltak. 

Az orvosi ellátást igénylő sebesülések 14 százalékát nem az adott személy okozta magának: ezekben az esetekben az illető háton feküdt, és hagyta, hogy valaki más próbálja meg intim testrészeit szőrteleníteni.  A legkevesebb sérülést a gyantázás okozta, amely inkább a nők körében elterjedt. 

Az intim szőrtelenítés így hat a szexre

Kevesen gondolnák, mennyi téves elképzelés él az emberek fejében a szeméremszőrzetről. Sokan tudnak ugyanis rosszul egészen alapvető dolgokat is. Részletekért kattinson!

Szexuális indíttatás

A tanulmány azt is feltárta, hogy mi okból fordulnak a nők, és miért a férfiak az intim szőrtelenítéshez. A nők esetében az egyik legerősebb indok a szexuális megjelenésük volt. A felmérés szerint a szeméremszőrzet eltávolításával az érintettek vonzóbbnak és magabiztosabbnak érezték magukat. De férfiaknál is hasonló okokra vezethető vissza a tevékenység: a megkérdezettek csupaszságuk hatására megnövekedett szexuális aktivitásról és jobb megjelenésről számoltak be.

Forrás: Daily Mail

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+19, +24 °C
Minimum:
+7, +12 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén gyengén fátyolfelhős lesz az ég, az északnyugati, nyugati tájakon tartóan megmaradhat a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag