Narancsbőr: okai, kezelése

A hepehupás bőrért a genetika, az életmódunk és egyéb körülmények is okolhatók. Sorra vesszük, hogy mitől alakulhat ki a narancsbőr és mi a leghatásosabb fegyver ellene.

A narancsbőr, azaz cellulit kialakulása a kötőszöveti szerkezet gyengeségének köszönhető. Megjelenését hepehupás, a narancshéj felszínéhez hasonló felület jellemzi, ami valójában a zsírsejtek bőrön megjelenő és jól látható kitüremkedése.

A legsúlyosabb, mozdulatlan állapotban is észlelhető narancsbőrös állapottól a legenyhébb, csupán nyomás hatására mutatkozó cellulitig, mind komoly fejtörést okoz a külsejükre sokat adó nők számára. Pedig a narancsbőr közel sem ritka jelenség, a női populáció közel 80-90 százaléka "szenved" tőle.

A karfiolszerű bőrfelszínt a nők párhuzamos elhelyezkedésű kollagénrostjain áttörő zsírsejtjei teszik láthatóvá. Jellemzően a fenék, comb, has és mell tájékán jelentkezik a narancsbőr. A hölgyek bőre a várandósság változásainak időszakára tervezett, irharétegükben több zsírsejt található, mint a férfiakéban, emiatt bőrük rugalmasabb, puhább.

Nem mindegy, hogy cellulit vagy cellulitisz! A narancsbőr (cellulit) a bőr alatti zsírszövet ödémája, még a köznyelv gyakran egy súlyos, bakteriális eredetű fertőzéssel, ismertebb nevén: orbánccal (cellulitisszel) keveri. Tehát a cellulitisznek nincs köze a cellulithoz.

Narancsbőr - mitől alakulhat ki?

Van, aki a genetikai adottságaiból eredendően hajlamosabb a narancsbőrre . Azonban külső tényezőkön is múlhat a narancsbőr látványos megjelenése . A cellulit kialakulásának egyik fő oka a rossz, rendszertelen táplálkozásban keresendő. Emellett az egészségtelen életmód alapköveinek számító dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és a sok stressz tovább ronthat a helyzeten.

A kötőszöveti lazaságot egyes gyógyszerek, hormonkészítmények mellékhatása szintén előidézhet. Ha az anyagcserénk felborul, előreláthatólag szembe kell néznünk majd a narancsbőrrel is.

A szaunázás is hatásos lehet a narancsbőr elleni harcban

A szaunázás is hatásos lehet a narancsbőr elleni harcban

Narancsbőr - mit tehetünk ellene?

Rengeteg csodaszer, instant gyógyír kering a világhálón , ám igazán tartós, maradandó hatást csak az életmódváltás hozhat.

Az említett tippek, trükkök leginkább a kezdeti stádiumban lévő narancsbőrnél és csak rövid ideig hatásosak. Ezen alternatív csodaszerek a rendszeres mozgással és a tudatos, egészséges táplálkozás megtartásával , betartásával jelentik az utat a sima, puha, cellulit mentes bőrhöz.

Narancsbőr elleni étrend Ha szeretnénk igazán hatékonyak lenni, együnk nyári gyümölcsöket és gabonaféléket is, főként a köles, a hajdina és a barna rizs segít a szervezetben lerakódott méreganyagok eltávolításában. Készítsünk belőlük salátákat vagy együk párolt, sült, grillezett zöldségek mellé. A mozgástól a bőr összességében feszesebbé válik és csökken az alatta lévő zsírszövet mennyisége is, ami a narancsbőr enyhülésével jár. A napi 2-3 liternyi folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni. Aktív testmozgásnál ennél több, kizárólag nem cukros italt, lehetőleg vizet igyunk. Előfordulhat, hogy szinte mindent bevetünk a narancsbőr ellen, de a genetika közbeszól és vannak olyan esetek, amikor már csak a sebészi, komoly műtéti beavatkozás nyújthat segítséget.

Narancsbőr elleni megoldás - orvosi vélemény

VideóRendelő: Létezik valódi megoldás a narancsbőr ellen?

VideóRendelő: Létezik valódi megoldás a narancsbőr ellen? Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szerint a legfontosabb a megelőzés, melyet már kamasz kortól érdemes elkezdeni. A hideg-meleg váltott zuhany, a szauna, a helyes életmód mind segít abban, hogy bőrünk egészséges maradjon.

A narancsbőrt illetően nőknél a genetikára, helytelen életmódra, még férfiaknál valamilyen betegségre érdemes gyanakodni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)