A szőrbenövést így kerülhetjük el

A benőtt szőrszálak nemcsak kellemetlenek, hanem túl szép látványt sem nyújtanak. Mivel a probléma a férfiakat és a nőket is egyaránt érinti, mindenkinek jól jöhet néhány arra vonatkozó tipp, hogy hogyan lehet elkerülni a szőrbenövést.

A szőrbenövés megakadályozásának legbiztosabb módja egyébként az, ha nem borotválunk és nem is gyantázunk, de ez sokak számára elképzelhetetlen - éppen ezért érdemes megfogadni a Brightside oldalán összegyűjtött tippeket és tanácsokat.

Szőrtelenítés: így válasszon fazont !

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mielőtt borotválkozni kezdünk, készítsük elő a bőrünket. Mossunk arcot meleg vízzel, ha a testünket készülünk szőrteleníteni, akkor pedig zuhanyozzunk vagy fürödjünk meleg vízben. A bőrünk legyen tiszta, az arcunkon használjunk valamilyen tisztítót, és az is nagyon jót tehet, ha valamilyen hámlasztót vagy bőrradírt alkalmazunk. Ez segít puhítani a bőrt, és eltávolítani a felesleges elhalt hámsejteket. A rendszeres hámlasztás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel a szőrbenövés egyik legfőbb oka az, ha túlságosan vastag az elhalt szaruréteg.

A borotválkozás előtti tisztítás és hámlasztás segíthet elkerülni a szőrbenövést.
A borotválkozás előtti tisztítás és hámlasztás segíthet elkerülni a szőrbenövést. Fotó: Getty Images

Gyakori kérdés, hogy a szőr növekedésével ellentétes, vagy megegyező irányba kell-e borotválkozni. Nos, mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai - a bőrünk típusa segíthet a döntésben. Ha a szőrnövekedés irányával ellentétesen borotválkozunk, akkor simább lesz a végeredmény, ha megegyező irányba, akkor viszont sokkal kisebb az esély a bőrirritációra.

Hanyagoljuk a csipeszt

Sokan éreznek kényszert arra, hogy a benőtt szőrszálakat csipesszel távolítsák el. Csakhogy ez nem valami jó ötlet, mert nemcsak a gyógyulási folyamatot lassíthatja le, de még a fertőzések esélyét is megnöveli. A legjobb a benőtt szőrszálra meleg borogatást tenni, mert ez segíteni fog abban, hogy magától kilökődjön. Az is fontos, hogy ha valahol benőtt szőrszálunk van, akkor azt a területet ne gyantázzuk , csak az után, ha már elmúlt a benövés.

Sokan húzzák, feszítik a bőrüket borotválás közben, hogy igazán precízen tudjanak szőrteleníteni, de akinek érzékeny a bőre, illetve hajlamos a szőrbenövésre, az jobb, ha nem tesz ilyet, mert már ezzel is növeli az esélyét annak, hogy később ne kelljen benőtt szőrszálakkal küzdenie.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)