A szőrbenövést így kerülhetjük el

A benőtt szőrszálak nemcsak kellemetlenek, hanem túl szép látványt sem nyújtanak. Mivel a probléma a férfiakat és a nőket is egyaránt érinti, mindenkinek jól jöhet néhány arra vonatkozó tipp, hogy hogyan lehet elkerülni a szőrbenövést.

A szőrbenövés megakadályozásának legbiztosabb módja egyébként az, ha nem borotválunk és nem is gyantázunk, de ez sokak számára elképzelhetetlen - éppen ezért érdemes megfogadni a Brightside oldalán összegyűjtött tippeket és tanácsokat.

Szőrtelenítés: így válasszon fazont!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mielőtt borotválkozni kezdünk, készítsük elő a bőrünket. Mossunk arcot meleg vízzel, ha a testünket készülünk szőrteleníteni, akkor pedig zuhanyozzunk vagy fürödjünk meleg vízben. A bőrünk legyen tiszta, az arcunkon használjunk valamilyen tisztítót, és az is nagyon jót tehet, ha valamilyen hámlasztót vagy bőrradírt alkalmazunk. Ez segít puhítani a bőrt, és eltávolítani a felesleges elhalt hámsejteket. A rendszeres hámlasztás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel a szőrbenövés egyik legfőbb oka az, ha túlságosan vastag az elhalt szaruréteg.

A borotválkozás előtti tisztítás és hámlasztás segíthet elkerülni a szőrbenövést.
A borotválkozás előtti tisztítás és hámlasztás segíthet elkerülni a szőrbenövést. Fotó: Getty Images

Gyakori kérdés, hogy a szőr növekedésével ellentétes, vagy megegyező irányba kell-e borotválkozni. Nos, mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai - a bőrünk típusa segíthet a döntésben. Ha a szőrnövekedés irányával ellentétesen borotválkozunk, akkor simább lesz a végeredmény, ha megegyező irányba, akkor viszont sokkal kisebb az esély a bőrirritációra.

Hanyagoljuk a csipeszt

Sokan éreznek kényszert arra, hogy a benőtt szőrszálakat csipesszel távolítsák el. Csakhogy ez nem valami jó ötlet, mert nemcsak a gyógyulási folyamatot lassíthatja le, de még a fertőzések esélyét is megnöveli. A legjobb a benőtt szőrszálra meleg borogatást tenni, mert ez segíteni fog abban, hogy magától kilökődjön. Az is fontos, hogy ha valahol benőtt szőrszálunk van, akkor azt a területet ne gyantázzuk, csak az után, ha már elmúlt a benövés.

Sokan húzzák, feszítik a bőrüket borotválás közben, hogy igazán precízen tudjanak szőrteleníteni, de akinek érzékeny a bőre, illetve hajlamos a szőrbenövésre, az jobb, ha nem tesz ilyet, mert már ezzel is növeli az esélyét annak, hogy később ne kelljen benőtt szőrszálakkal küzdenie.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)