A forró fürdő ezért egészséges

Akik szeretnek rendszeresen elnyújtózni egy kád meleg vízben, jó, ha tudják, hogy ez nemcsak nagyon kellemes, de számos módon pozitívan hat az egészségünkre is.

Jobb lehet tőle a hangulatunk

Neil Morris pszichológus 80 ember bevonásával végzett kutatást a forró fürdő hatásaival kapcsolatban. Arra jutott, hogy a fürdőzés nyújtotta nyugalom, kényelem és elvonulás segíthet megbirkózni a depresszióval és a kellemetlen érzésekkel. A meleg folyadékba merülés tudat alatt arra az időre emlékeztet, amelyet magzatként az anyaméhben töltöttünk, ezért igen megnyugtató, egyaránt ellazítja a testet és a lelket is.

Ezért egészséges a forró fürdő
A forró fürdő a hangulatunkra is pozitív hatással van

Jobban fogunk tőle aludni

Éjszaka lecsökken az emberi test hőmérséklete, ami segíti a melatonin nevű alváshormon termelődését. Ha forró fürdőt veszünk, a testhő megemelkedik, majd mikor kiszállunk a kádból, visszaesik, ami miatt beindul a melatonin termelődése, a test pedig felkészül az "alvó üzemmódra".

Segít csökkenteni az izomfájdalmat

Hő hatására élénkül a vérkeringés, ami segít abban is, hogy izmaink ellazuljanak. Ha a meleg vízbe egy kevés keserűsót is keverünk, akkor még jótékonyabb az eredmény, mivel a só bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású és az ízületek számára is nagyon előnyös, ráadásul a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők szervezetére is kedvezően hat.

Jót tesz a szívnek

Kutatások szerint a rendszeres forró fürdők segíthetnek csökkenteni a vérnyomást, ezáltal pedig hozzájárulhatnak bizonyos szívbetegségek megelőzéséhez.

Segít a kalóriaégetésben

Természetesen egy forró fürdő nem fogja kiváltani a sportolást, viszont megemeli a testhőmérsékletet, és izzadni kezdünk tőle, ezért olyan hatást gyakorol a szervezetre, mint egy tempósabb séta - tehát pluszkalóriákat is égethetünk a fürdőkádban.

Forrás: townandcountrymag.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)