Richter

Kapcsolódó videók

Tudomány

Richter: a legrégebbi magyar gyógyszergyár története

A Társaság sikerének titka többek között az évszázados tapasztalatokban, az értékes szaktudásban rejlik. Az alapító, Richter Gedeon gyógyszerész, 1901-ben szerzett iparengedélyt gyógyszerek előállítására. Megvásárolta a - ma is működő és a Társaság tulajdonában lévő - Sas Patikát, és annak laboratóriumában kezdte el a gyógyszerek gyártását. Később az ipari termelés mellett döntött, és 1907-ben korszerű gyógyszergyárat létesített Kőbányán. A fiatal gyógyszerész mindig kutatta és megragadta az új lehetőségeket, nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatokra, a készítmények fejlesztésére és a minőségre. A sikert nem a szerencse, hanem a fejlesztésben megmutatkozó magas szintű szaktudás, a szüntelen innováció hozta meg, csakúgy, mint napjainkban. Az egyedülálló szaktudásnak, a kiváló munkatársaknak és vezetőknek köszönhetően, komoly veszteségekkel ugyan, de a Társaság átvészelte a 20. század történelmi viharait. Mára a Richter nemcsak hazai pozícióját őrizte meg, hanem Közép-Kelet-Európa meghatározó multinacionális gyógyszervállalatává fejlődött, miközben egyre nagyobb mértékben növeli piaci jelentőségét a Független Államok Közösségének tagországaiban, az Európai Unióban és az Amerikai Egyesült Államokban.

Tudomány

A Richter Csoport

A Társaság fő tevékenységét, azaz gyógyszeripari termékek kutatás-fejlesztését, előállítását és értékesítését számos leányvállalat, közös vezetésű és társult vállalat támogatja. Mindezek a társaságok az anyavállalattal együtt alkotják a Richter Csoportot. A létrejött szinergia eredményeként a Csoport együttes teljesítménye többet jelent, mint az egyes vállalatok egyéni mutatóinak összege. A Richter hagyományos piacain működő termelő leányvállalatai, valamint saját, specializált marketinghálózatának kiépítése és folyamatos bővítése alapozta meg a Csoport regionális multinacionális jellegét. A Richter zöldmezős beruházások által, új társaságok alapításával bővítette termelő vállalatai körét Oroszországban és Indiában. Emellett akvizíciók és társulás útján is erősítette a Társaság multinacionális jellegét Romániában, Lengyelországban és Németországban.

Tudomány

Fókuszterületek a kutatásban és a gyártásban

A Richter kutatási és gyártási tevékenységének középpontjában a nőgyógyászati, a központi idegrendszeri, valamint a szív- és érrendszeri készítmények állnak.

Tudomány

Kutatás a Richternél: így születnek a legmodernebb gyógyszerek

Az originális kutatás mellett generikus készítményfejlesztéssel, illetve kémiai eljárásfejlesztéssel foglalkozik. A Társaság eredeti gyógyszerkutatási tevékenysége kizárólag a központi idegrendszer betegségeinek leküzdésében hatékony gyógyszerek felfedezésére és kifejlesztésére koncentrál. Ezen belül elsősorban a krónikus fájdalom, a szkizofrénia és a szorongás kezelésére alkalmas molekulákra összpontosít. Az originális kutatás tekintetében a Richter az innováció, a technológiai színvonal, és a gyorsaság hármasára helyezi a hangsúlyt. Ennek érdekében az elmúlt évek során jelentős erőforrásokat összpontosított a biológiai laboratóriumok megújítására és az infrastruktúra modernizációjára.

Tudomány

Pillantson be a Richter gyógyszergyár életébe!

Gyógyszert mindig azonos, kiváló minőségben kell előállítani. A gyógyszeriparban ezért a szakértelem mellett kiemelt szerepe van a modern berendezések és gyártási technológiák alkalmazásának. A Richter elkötelezte magát a minőségbiztosítás folyamatos javítása mellett, szigorúan betartja mind a hazai, mind a nemzetközi szakmai szabályozásokat és irányelveket, amelyeket magyar, európai és amerikai minőségellenőrző intézmények a termelés minden területén rendszeresen ellenőriznek. Készítményeinek minősége megfelel a legmagasabb követelményeknek. Mindez ékes bizonyítéka: magyar gyógyszer a világ bármely piacán megállja a helyét. A mind szigorodó minőségi követelményeknek, illetve a partnerek növekvő igényeinek való megfelelés érdekében a Társaság folyamatos beruházásokat hajt végre.

Tudomány

Raktározás a Richternél: lenyűgöző technológia

A Richter automata vezérlésű raktárhelyiségében a legmodernebb technikával kerülnek a helyükre a készítmények.

Tudomány

A jövő gyógyszeripara a Richterben

A Richter több mint negyven éve alkalmazza a biotechnológiai eljárásokat: leginkább szteroid intermediereket és hatóanyagokat gyárt steril fermentációval. Mind a fejlesztésben, mind a gyártásban komoly tradíciókkal és szakembergárdával rendelkezik, K+F eredményeit és ráfordításait tekintve Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb innovációs bázisa.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -2 °C

A Dunántúl nyugati felén döntőrészt napos idő várható, máshol a több-kevesebb napsütés mellett közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Megélénkül, a Tiszántúlon néhol meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Késő estére többnyire 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.