Meglepő apróságok, melyektől hízhatunk

Néhány pluszkiló váratlan megjelenésének általában senki sem örül, főleg, ha semmilyen nyilvánvaló oka nincs. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy néhány hétköznapi szokás milyen sokat számíthat a testsúly szempontjából.

Túl sok palackozott vizet iszunk

Ha folyamatosan műanyag palackokban árult vizet iszunk, akkor nagy mennyiségű BPA kerülhet a szervezetünkbe. Kutatások igazolják, hogy ez hízást okozhat. A legjobb, amit tehetünk, ha üveges vizet vagy házilag tisztított csapvizet iszunk.

A hasi elhízás lehetséges okai A hasi elhízás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma is. Növeli a szív- és érrendszeri problémák, illetve a cukorbetegség kockázatát, valamint hormonális zavarokban is szerepe lehet. Kattintson a részletekért!

Túl sok alkoholt iszunk

Ha egészségesen táplálkozunk, a rendszeres alkoholfogyasztás miatt akkor is felszaladhat ránk pár pluszkiló. Nemcsak, mert az alkoholban sok az üres kalória, hanem azért is, mert éhgyomorra fogyasztva megemeli a vércukorszintet és zsírraktározásra készteti a szervezetet.

Túl sokat ülünk

A sok üléssel járó életmód is nagyon rossz hatással van a súlyunkra még rendszeres sportolás mellett is. Nagyon fontos, hogy amikor csak tehetjük, óránként 5-10 percre álljunk fel a székből, sétáljunk, kicsit mozgassuk át magunkat, mert ez nagyon sokat számít az anyagcserénk szempontjából.

A rendszeres alkoholfogyasztás miatt is felszaladhat ránk néhány plusz kiló
A rendszeres alkoholfogyasztás miatt is felszaladhat ránk néhány pluszkiló

Túl keményen edzünk

A túledzés is vezethet súlytöbblet megjelenéséhez. A sok mozgás stresszt ró a testre, ami miatt megemelkedhet a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon szintje. A felborult hormonális egyensúly pedig az anyagcserénkre, az étvágyunkra és természetesen a súlyunkra is hatással van.

Éhgyomorra kávézunk

Ha reggel első dolgunk, hogy ébredés után megiszunk egy csésze kávét, még mielőtt ettünk volna, akkor ez kortizolszint-emelkedéshez vezethet. Igaz, hogy a kávé gyorsítja az anyagcserét, viszont éhgyomorra fogyasztva stresszt ró a testre, ami miatt gyarapodhatnak a hason lévő zsírpárnák.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +23 °C
Minimum: +3, +11 °C

Sok lesz felettünk a felhő, a nap második felétól szórványos zápor és eső is kialakulhat. Élénk délnyugati szél mellett 15, 23 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap estig nem érkezik front, de a közelgő változás előtt fokozatosan romlik a helyzet. Erősödő fejfájás lehet jellemző, a keringési panaszok intenzitása szintén növekszik. A rosszullét most is és a következő napokban is gyakori lehet! Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Borongós idő