Meglepő apróságok, melyektől hízhatunk

Néhány pluszkiló váratlan megjelenésének általában senki sem örül, főleg, ha semmilyen nyilvánvaló oka nincs. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy néhány hétköznapi szokás milyen sokat számíthat a testsúly szempontjából.

Túl sok palackozott vizet iszunk

Ha folyamatosan műanyag palackokban árult vizet iszunk, akkor nagy mennyiségű BPA kerülhet a szervezetünkbe. Kutatások igazolják, hogy ez hízást okozhat. A legjobb, amit tehetünk, ha üveges vizet vagy házilag tisztított csapvizet iszunk.

A hasielhízáslehetséges okai A hasi elhízás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma is. Növeli a szív- és érrendszeri problémák, illetve a cukorbetegség kockázatát, valamint hormonális zavarokban is szerepe lehet. Kattintson a részletekért!

Túl sok alkoholt iszunk

Ha egészségesen táplálkozunk, a rendszeres alkoholfogyasztás miatt akkor is felszaladhat ránk pár pluszkiló. Nemcsak, mert az alkoholban sok az üres kalória, hanem azért is, mert éhgyomorra fogyasztva megemeli a vércukorszintet és zsírraktározásra készteti a szervezetet.

Túl sokat ülünk

A sok üléssel járó életmód is nagyon rossz hatással van a súlyunkra még rendszeres sportolás mellett is. Nagyon fontos, hogy amikor csak tehetjük, óránként 5-10 percre álljunk fel a székből, sétáljunk, kicsit mozgassuk át magunkat, mert ez nagyon sokat számít az anyagcserénk szempontjából.

A rendszeres alkoholfogyasztás miatt is felszaladhat ránk néhány plusz kiló
A rendszeres alkoholfogyasztás miatt is felszaladhat ránk néhány pluszkiló

Túl keményen edzünk

A túledzés is vezethet súlytöbblet megjelenéséhez. A sok mozgás stresszt ró a testre, ami miatt megemelkedhet a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon szintje. A felborult hormonális egyensúly pedig az anyagcserénkre, az étvágyunkra és természetesen a súlyunkra is hatással van.

Éhgyomorra kávézunk

Ha reggel első dolgunk, hogy ébredés után megiszunk egy csésze kávét, még mielőtt ettünk volna, akkor ez kortizolszint-emelkedéshez vezethet. Igaz, hogy a kávé gyorsítja az anyagcserét, viszont éhgyomorra fogyasztva stresszt ró a testre, ami miatt gyarapodhatnak a hason lévő zsírpárnák.

Forrás: care2.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: