Így lehet akár 30 kilót fogyni

Az elhízásnak számos káros hatása van az egészségre nézve, így nem csoda, ha szeretnénk minél előbb megszabadulni a felesleges kilóktól. De vajon hogyan kezdjünk neki?

Általános tanácsok helyett jöjjenek inkább olyan nők gondolatai, akiknek már csak emlék a súlyfeleslegük.

Mathapelo - mínusz 17 kg

A csinos lányról manapság már senki sem gondolná, hogy egykor súlyproblémákkal küzdött. Azt mondja, eltartott egy ideig, mire rájött, hogy elsősorban önmagára kell koncentrálnia. A súlycsökkentés útján saját fejlődését és eredményeit kell néznie, és nem másoknak kell megfelelnie, nem a többiekhez kell hasonlítania magát.

"Ez nem verseny. Az egyetlen ember, akivel versenyzel, te magad vagy. Bizonyítsd be magadnak, hogy meg fogod csinálni, legyen bármilyen nehéz is" - tanácsolta. Fontosnak tartja továbbá, hogy ismerkedjünk meg rendszeresen új dolgokkal és állítsuk magunkat új kihívások elé. Ezzel nemcsak egy-egy edzést teszünk érdekesebbé, hanem hosszabb távon is motiváljuk magunkat.

fogyás, fogyókúra, túlsúly, elhízás, testsúly, életmód, életmódváltás, egészséges életmód, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás
A siker titka, hogy a korábbi önmagunknál szeretnénk jobbak lenni, nem másoknál. Fotó: 123rf

Kelly - mínusz 30 kg

Kelly túlsúlyos külvárosi anyukából vált fitt külvárosi anyukává. Nagyot fordult a világ, amikor futni kezdett. "A változáshoz idő kellett. Megtanultam, hogy az idő múlásával a súlycsökkenés is lelassul. De azt tanácsolom, ez senki kedvét ne vegye el. Tegyünk nap mint nap azért az alakért, amit szeretnénk elérni. Hosszú távon látni fogjuk az eredményeket" - mondta. Azt tanácsolja, legyenek reális céljaink, mint például havi két kiló mínusz. "Belegondolva ez nem sok, főleg tetemes súlyfelesleg esetén. De ha egészséges étkezéssel és rendszeres mozgással ezt elérjük és fél éven át folytatni tudjuk, az már mínusz 12 kiló" - magyarázta.

Pippa - mínusz 47 kg

A nő, aki másfél év alatt 88 kilót fogyott - részletek itt!

Kelly-hez nagyon hasonló elveket vall Pippa is, aki sokáig küzdött a jojóeffektussal: hirtelen fogyott, de rövid időn belül mindig visszahízta a leadott kilókat. Manapság már tudja, hogy a gyors eredményt ígérő fogyókúrák csak ideig-óráig hatékonyak, és csak a teljes életmódváltás hoz tartós eredményt. "Nem egyszerű, de talán könnyebb, ha kicsiben kezdjük. Először csak egy étkezésre koncentráljunk, majd egy napra. Haladjunk fokozatosan. Ne siettessük a dolgokat, ne akarjunk azonnal nagy eredményeket elérni. Ha 50 kiló felesleg van rajtunk, ne az egészet akarjuk azonnal leadni. Legyen először öt kiló fogyás a cél, aztán szép lassan a többi. Ez egy hosszú folyamat, amelyhez sok türelem kell" - mondta.

Thobekile - mínusz 64 kg

Neki is a teljes életmódváltás segített tetemes súlyfeleslegétől megszabadulni, és emellett bevetett még egy "csodafegyvert": a közösség erejét. Rávette a családját, kollégáit és ismerőseit, hogy csatlakozzanak hozzá, és mindenkinek elmondta, hogyan tudnák segíteni az útját a súlycsökkentés felé. "Minden jobban és könnyebben megy csapatban" - mondta. Egyébként szerinte is nagyon fontos a mérföldkövek kitűzése a súlycsökkentés során. Azt tanácsolja, ha elérünk egy ilyen fontos állomást, álljunk meg egy kicsit, veregessük vállon magunkat, emeljük a fejünket még magasabbra és legyünk nagyon büszkék magunkra. Azt is kiemelte, hogy neki sokat segített "nagy utazásának" dokumentálása: az előtte-utána képek összehasonlítása még több önbizalommal töltötte el és arra ösztönözte, hogy folytassa: hadd derüljön ki, mi mindenre képes még.

Lizea - mínusz 115 kg

Az egykor extrém túlsúllyal rendelkező nő az egész gondolkodását átformálta a fogyás érdekében. "Élvezd az utazásod! Ez egy csodálatos élmény és látni fogod, mennyire szép az élet, ha nem szorítod magad korlátok közé" - mondta. Úgy véli, saját célunk megtalálása a legfontosabb. "Határozzuk meg célunkat és megtaláljuk magunkban a bátorságot is, ami segíthet elérni ezt. Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni" - nyomatékosította gondolatait a nő, aki 115 kilót fogyott.

Forrás: health24.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)