A fogyás meglepő előnyei

A súlyfelesleg leadásának számos nyilvánvaló előnye van: jobban állnak rajtunk a ruhák, megnő az önbizalmunk, de még a fizikai terhelést is jobban bírjuk. Csakhogy ezek mellet léteznek kevésbé nyilvánvaló előnyei is.

Milyen ütem mellett lehet egészséges fogyásról beszélni? Részletek itt.

A felnőttek durván fele horkol alkalmanként, míg a negyedük rendszeresen. Horkolás olyankor jelentkezik, amikor valami a szájban vagy az orrban elzárja a levegő áramlásának útját. Ennek nagyon gyakran a túlsúly az oka, mivel a súlyfelesleggel élők torkában is extra szövetek találhatók, amelyek gátat képezhetnek. Pár kiló leadásával sokan a horkolástól is megszabadulnak, emellett pedig javulhat az ízérzékelésük is.

A túlsúlyos emberek gyakran nem érzik igazán intenzíven az ízeket, de a Cornell Egyetem kutatása szerint egy zsírszegényebb étrend bevezetése a fogyás mellett az ízlelés kiélesedését is eredményezheti. Ennek oka, hogy a zsírfelesleg felhalmozódásával együtt járó krónikus gyulladásos folyamatok az ízlelőbimbókat is roncsolhatják, de a gyulladás csökkenésével ez a hatás megszűnik.

A fogyás egészen váratlan területeken is javulást hozhat az életünkben
A fogyás egészen váratlan területeken is javulást hozhat az életünkben

Ahogy a derekunk karcsúsodik, úgy hízhat a pénztárcánk: a Johns Hopkins Egyetem kutatása szerint a fogyás velejárója, hogy kevesebb étellel is jóllakunk, tehát kevesebbet költünk élelmiszerekre, ami akár 10 százalékos megtakarítását is jelenthet. E mellé már csak hab a tortán, hogy javulhat az arcmemóriánk és az agyi funkcióink is. Egy kutatás szerint ugyanis fogyás után az agy fokozott ütemben kezdi el használni az arcok felismeréséért, illetve a vonások elraktározásáért felelős területet. A kevesebb súly több energiát jelent, nagyobb kedvet a mozgáshoz, amitől szebb lesz a bőrünk és jobban fogunk aludni, tehát tovább maradunk fiatalosak. Azalvásminőségén a kutatások szerint különösen a hasi zsírpárnák csökkentése képes javítani.

A fogyás - bármilyen rosszul hangzik - a karrierünket is fellendítheti. Az Association for Psychological Science tanulmánya szerint a túlsúlyos embereket kisebb eséllyel választják ki egy állásinterjún, továbbá előléptetéskor is hátrányból indulnak. Így pár kiló leadásával a munkahelyünkön is előnyösebb pozícióba kerülhetünk. De a legnagyobb előny talán, hogy számos krónikus betegségre csökken az esélyünk: kisebb valószínűséggel lesz magas a vérnyomásunk, a koleszterinszintünk, a vércukrunk, illetve leszünk rákosak, szívbetegek, epebetegek vagy alvási apnoésok.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)