„34 évesen olyan kövér voltam, hogy apukámnak kellett törölnie a fenekemet”

A 361 kilós Casey egyik reggel zuhanyozni ment, majd 11 órára beszorult a zuhanyzójukba. Ekkor határozta el, hogy változtat az életén.

„Ezt az új testet, amiben jelenleg élek, még nem ismerem annyira, szóval még nekem is szoknom kell” – kezdte a Daily Starnak adott interjúját Casey King. A fiatalember, aki az elmúlt négy évben közel 260 kilótól szabadult meg, nem csak magának okoz meglepetést a tükörben, hanem a családtagjainak és az ismerőseinek is. „Sokan már azon is meglepődnek, hogy ott vagyok a családi eseményeken; amikor 300 kiló fölött voltam, szinte sehova sem tudtam menni ugyanis.”

Casey, aki Instagram oldalán időről-időre beszámol a testén bekövetkezett változásokról, a lapnak elmondta, gyerekkorában sem volt épp kistermetű, de az egyetemei évei után szaladt el vele igazán a ló. Már, ami a súlyát illeti. „Szinte egyfolytában ettem, és nem igazán néztem, hogy mit” – mondja, majd hozzátette, miután elért egy bizonyos súlyt, már egyáltalán nem lelkesedett az ötletért, hogy kimozduljon a lakásból.

„Általában otthon dekkoltam: feküdtem az ágyamban meztelenül, mert az összes ruhám szűk, vagy kicsi volt rám és videójátékoztam. Ha meguntam, átmentem a nappaliba és a kanapéról néztem a tévét.” Casey nem titkolja, akkoriban egyáltalán nem érezte jól magát a bőrében, de nem volt elég akaratereje, hogy változtasson. „Beletörődtem, hogy az én életem már így fog eltelni.”

És minden bizonnyal így is lett volna, ha azon a szerencsétlen napon, valamikor a 2010-es évek végén, Casey nem szorul be a zuhanyzóba. 11 órát töltött ebben a kétségbeesett állapotban, mert épp senki nem volt otthon, aki segíthetett volna rajta. A fiatalember beszélt arról is, amikor 300 kiló fölötti volt a súlya, szinte mindenben segítségre szorult. „Ha nincs az édesapám, fogalmam sincs, mi lett volna velem. Úgy gondoskodott rólam, mintha kisbaba lennék. Mivel túl nagy voltam ahhoz, hogy a házban tisztálkodjak, épített egy kültéri fürdőkádat, ahova ő hordta vödrökben a meleg vizet. Lecsutakolt, megmosta a hajam, sőt – és erre egyáltalán nem vagyok büszke – de vécézés után a fenekemet is ő törölte, mert én egyszerűen már nem értem le oda.”

Meg kellett ijednie, hogy változtasson

Miután kiszabadították a zuhanyzóból, Casey-t a biztonság kedvéért orvoshoz vitték, aki megállapította, hogy a túlsúly miatt életveszélyes állapotban van. „Belenézett a szemembe, és közölte velem, hogy ha így folytatom, néhány hónapon belül meg fogok halni. Más is mondta már nekem korábban, hogy a túlsúlyom nem egészséges, de egészen addig nem vettem komolyan a dolgot. Akkor ott, az orvos szemébe nézve, halálosan megijedtem.”

Casey szigorú diétába kezdett és szép lassan beépítette a rendszeres mozgást az életébe. Az elmúlt 4 évben közel 260 kilót fogyott, és ma már rá sem ismerni. Azt mondja, boldog, hogy most olyan aktív életet élhet, amiről túlsúlyosan csak álmodozott. „Ott lehetek a családi eseményeken, találkozhatok a barátaimmal, oda mehetek és akkor, amikor csak akarok. Csak akkor szomorodok el kicsit, ha arra gondolok, mennyi mindenről lemaradtam” – árulja el a férfi, aki egyelőre azon dolgozik, hogy meg tudja tartani a mostani súlyát. „Van rajtam néhány kilónyi bőr, amit le kellene operálni, de egyelőre nem ez a prioritás. Ha sikerül stabilizálni a súlyomat, ezzel is foglalkozom majd.”

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +13 °C

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan - kisebb számban északon - pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 18, 24 fok között között alakul. Ma még melegfronti hatásokra kell számítani, de este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra