Valóban szükségesek-e a téli vitamin készítmények? (x)

Az elmúlt 50 év során az élelmiszeripar több változáson ment keresztül, mint az azt megelőző 200 évben. A zöldségek és gyümölcsök szállítási és tárolási ideje sokszorosára nőtt.

A nagymamáink asztalára kerülő zöldségek átlagosan 24-48 órát töltöttek raktárban, a gyermekeink tányérján viszont már 4-6 hetes zöldségeket vagy gyümölcsöket találunk. A tárolás során a zöldségekben található értékes vitaminok és mikro-tápanyagok jelentős része elvész.

C-vitamin

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem egyik vizsgálata szerint a '60-s évek óta a búzában található összes mikroelem tartalom mindegy 50 százaléka tűnt el, de nem kímélte az idő a borsó, a sárgarépa vagy akár a káposztafélék vitamin tartalmát sem. Ez az oka annak, hogy a lakosság egyre nagyobb arányban használ rendszeresen vitamin készítményeket. A patikákban kapható vitaminok mellett folyamatosan nő a sportolók számra kifejlesztett formulák iránti igény.

D-vitamin

A téli időszakban a közönséges nátha és influenza fertőzés megelőzésére a szakemberek elsősorban a D3 vitamint javasolják, melynek napi javasolt beviteli mennyiségét a közelmúltban 10-szeresére emelték az egybehangzó orvos-szakmai ajánlások hatására. A C-vitamin nem képes megelőzni a náthát, ugyanakkor a betegség kezdeti szakaszában alkalmazva képes jelentősen lerövidíteni a betegen töltött napok számát, valamint csökkenteni a betegek gyógyszer igényét.

A nagy dózisú, sportolói multivitamin készítmények nem csak az élsportolók körében népszerűek, hiszen az erőltetett munka, a nem megfelelő alvás és a bennünket érő megannyi stressz szintén növelik szervezetünk vitamin igényét.

multivitamin

A stresszes, legyengült szervezet támogatására ajánljuk a Scitec Nutrition Téli Vitamin Csomagját , melyben a nagy dózisú multivitamin pakk mellett extra D3- és C-vitamin található, most 40% kedvezménnyel! Keresse a Scitec Nutrition Vitamin és Fitness szaküzletekben, valamint a kiemelt online forgalmazóknál!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)