Koronavírus: biztonságosabbá válik a vásárlás

Egyre több üzletben biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget a vásárlóknak - közölte Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

A hivatal korábbi ajánlását, miszerint az üzletek helyezzenek ki kézfertőtlenítőt, akkor kevesen tudták betartani, mert alig lehetett hozzájutni a termékhez. Mostanra azonban a probléma megoldódott, és egyre több üzletben helyeznek ki a fertőtlenítőszert, hogy csökkentsék a koronavírus esetleges terjedésének kockázatát - mondta Pleva György.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus boltok, koronavírus élelmiszer, koronavírus vásárlás, koronavírus kézfertőtlenítő, koronavírus gumikesztyű
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus boltok, koronavírus élelmiszer, koronavírus vásárlás, koronavírus kézfertőtlenítő, koronavírus gumikesztyű

Van, ahol kesztyűt is kapnak a vásárlók

Koronavírus: "jól vizsgáztak az áruházláncok - olvassa el a részleteket!

A koronavírus elleni védekezés jegyében az is egyre gyakoribb, hogy a boltok egyszer használatos kesztyűket is biztosítanak a vásárlóknak. Emellett az üzletek - a darabszám meghatározásával - előrecsomagolhatják a pékárukat is, hogy csökkentsék annak kockázatát, hogy sokan hozzáérnek ezekhez az élelmiszerekhez. A szakember a csomagolatlan élelmiszereket árusító boltok dolgozóinak azt tanácsolja, mindig viseljenek maszkot munka közben. Arra azonban figyelni kell, hogy a maszk a szájat és az orrot is takarja - figyelmeztetett Pleva György.

Nem ürülnek ki a magyar boltok

Ahogy már korábban is megírtuk, a szakemberek szerint Magyarországon a járvány idején is folyamatos lesz az élelmiszer-ellátás, mennyiségi és minőségi szempontból is. Bár a koronavírus-járvány magyarországi kezdetén néha elfogytak az alapvető élelmiszerek a boltokból, a tartós élelmiszerhiány veszélye akkor sem nem fenyegetett. Magyarország ugyanis - természeti adottságai miatt - nemcsak hogy önellátó élelmiszerből, de egyben jelentős exportőr is.

A koronavírus által kiváltott felvásárlási láz lecsengése után most több ágazatban már inkább a készlet-felhalmozódással és az eladásokkal van probléma - ismertette Szakály Zoltán, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézetének igazgatója.

Újranyitnak a vidéki edzőtermek, de korlátozásokkal - olvassa el a részleteket társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: