Fűszerekkel a szerelemért: a legjobb afrodiziákumok

Azt mondják, a házasság akkor működik igazán, ha - mint az asztal - masszív lábakon áll. A négy láb, amely a tökéletes frigyhez szükséges a következő: szellem, lélek, hasonló értékrend és a kiegyensúlyozott szexuális élet.

Ha ezekből egy hiányzik, akkor bár az asztalunk már inog, de még nem dől fel és kis munkával megjavítható. A házasságok nagy részében a szex hiánya, vagy minősége okozza a legnagyobb problémát. Amennyiben a pár férfi tagja küzd gondokkal, úgy a hölgyekre nagy feladat hárul. Úgy kell segítenie, hogy közben a ház urának tekintélye és önérzete ne csorbuljon. A csodarecept főbb összetevői: szeretet, türelem és pár csokor afrodiziákum .

A természet kincsei

Az afrodiziákum szó a szépség és termékenység istennőjének, Aphroditének a nevéből származik, akinek léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek ki, melyeknek fogyasztása fokozza a vágyat. A természetben fellelhető vágyfokozók már ősanyáink és ősapáink libidóját, potenciáját, termékenységét is segítették, illetve javították. Hatásukat tudományosan nem bizonyították, azonban a legtöbb potencianövelő készítményben megtalálható egyik-másik régóta bevált természeti kincsünk. Használjuk ki, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út és süssünk, főzzünk, fűszerezzünk vágyfokozó finomságokkal.

Keleti ízek

A potencianövelő fűszerek nagy része - ahogy a legősibb szerelmi könyv, a Kámaszútra - keletről származik. A koriander, a gyömbér, a szerecsendió, a sáfrány mind serkentik a vérkeringést . Amellett, hogy egy-egy csirkés egytálételt is megbolondíthatunk ezekkel a csodás fűszerekkel, illatuk élénkítően és vérpezsdítően hat partnerünkre. A koriandert már az ókori egyiptomiak és az ókori görögök is előszeretettel használták, és fehérborba keverve fogyasztották.

A gyömbér az indiaiak jól bevált gyógyító gyökere, amely hangulatfokozó és ajzó hatása mellett a megtermékenyítést is kedvezően befolyásolja.

A szerecsendió őshazája is India, hódító útjára a XVI. században indult el. Ez a fűszer, nem csak izgalmassá teszi ételeinket, de a magjában található illóolaja egyszerre bódítja el a férfilelket és lobbantja lángra a vágyat. Számos gyógyhatása mellett fájdalomcsillapító hatása kiemelkedő.

A sáfrány, a fűszerek királynője, a monda szerint Zeusz és Héra nászéjszakáján is megtette hatását. Az ifjú pár reggelre azon kapta magát, hogy az ágyuk köré sáfrány nőtt. Az intenzív illat Zeuszt újra tettrekésszé varázsolta. Vigyázni kell a fűszerrel, mert nagy dózisban bódulatot, 20 gramm belőle pedig halált okoz.

A keleti kultúrának megvan a maga csodaétele is. A kínaiak a tojásra és az édes rizsre esküsznek (egy jó sült tojásos rizs bármelyik férfinél megállja a helyét), az indiaiak a méz és tojás (madártej formájában szépen zárhat egy romantikus vacsorát) egyvelegében látják a segítséget.

Bármelyik afrodiziákummal is akarjuk elcsábítani kedvesünket, akkor működnek leginkább, ha romantikus környezetben fogyasztjuk el, pár pohár bor (korianderes) társaságában őket.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: