Ez az étrend a legjobb nekünk

Egy új kutatás szerint a vörös hús- és tejtermékmentes étrend nem csak egészségünkre, hanem a bolygóra is jó hatással van.

A Tulane University kutatói 16 ezer amerikai étrendjét vizsgálták meg és rangsorolták azokat a szerint, hogy melyik étrend mekkora szénlábnyommal jár, azaz mennyiben járul hozzá a globális felmelegedéshez. A kutatásból kiderült, hogy a környezetbarát ételek egészségesebbek is.

"A növényi alapú étrend nem egy hóbort" - részletekért kattintson !

"Azoknak akik kevesebb vörös húst és tejterméket fogyasztanak, a szénlábnyomuk is kisebb" - mondta Diego Rose az egyetem professzora. Mivel a klímaváltozás egyik fő oka a fenntarthatatlan élelmiszertermelés, az egyetem kutatói vizsgálatukkal azt akarták megtudni, hogy az amerikaiak étkezési szokásai milyen környezeti hatásokkal járnak. Összeállítottak egy átfogó adatbázist az élelmiszertermeléssel kapcsolatos üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról, amit aztán összekapcsoltak egy olyan felméréssel, ahol arról kérdezték az embereket, hogy mi minden fogyasztanak egy nap alatt.

A környezetbarát ételek egészségesebbek is
A környezetbarát ételek egészségesebbek is

A kutatók a szerint rangsorolták a különböző étrendeket, hogy azok 1000 elfogyasztott kalóriára levetítve mennyi üvegházhatást okozó gáz kibocsátásért felelősek. Ezután a tápérték alapján is rangsoloták az egyes étrendek.

A vizsgálatból kiderült, hogy azok az amerikaiak étkeznek a legegészségesebben, akiknek az étrendje egyébként a legkisebb szénlábnyommal jár. Azt is kimutatták, hogy a legkörnyzetszennyezőbb étrend ötször nagyobb szénlábnyommal jár együtt, mint a legkörnyzetbarátabb. A legkörnyezetszennyezőbb étrendek sajátossága, hogy nagyobb mennyiségben tartalmaznak húst (marha-, borjú-, sertés- és vadhús) valamint tej- és tejtermékeket. Összességében a károsabb ételek nagyobb mennyiségben tartalmaztak állati fehérjét.

Az eredménnyel kapcsolatban Diego Rose azt mondta, nagyon reméli, hogy mindez segít majd az embereknek és a döntéshozóknak is felismerni, hogy a jobb minőségű étrenddel nem csak magunkon, hanem a bolygón is segíthetnénk.

Forrás: scienmag.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: