Valentin-napi sütik és reggelik

Ha nincs is időnk, pénzünk, ügyességünk arra, hogy Valentin-napra emeletes tortát süssünk és kaviáros pezsgős vacsorát készítsünk, attól még kis odafigyeléssel és némi furfanggal már a reggelitől kezdve jelezhetjük párunknak, hogy ő a legfontosabb. Ötletes ételek Bálint-napra!

A szivecskéket ebből a projektből sem lehet kihagyni. Igyekeztünk jópofa, egyszerű ötleteket összegyűjteni, amelyekhez saját, jól bevált receptjeinket és díszítőkedvünket használhatjuk!

Szerelmes reggeli

Hogyan is indulhatna jobban egy Valentin-nap mint lustálkodós egymáshoz bújással, aztán egy finom reggelivel? Vegyük elő a karácsonyi mézeskalács formák közül a szívet és a toast kenyérszelet közepéből vágjunk ki egy szív alakú lyukat. A kivágott darabot megvajazhatjuk, lekvárral, tejszínhabbal akár fel is díszíthetjük, de itt most a figyelem a toast kenyéré. Melegítsünk fel teflon serpenyőt, pici olívaolajjal locsoljuk meg, és amikor már jó meleg, de nem forró, tegyük bele a lyukas kenyérszeletet és üssünk a lyukba egy tojást.

Valentin-napi tükörtojás pirítóssal 1. etap

Ízlés szerint süssük meg a tükörtojást, ha keményen szeretjük, akkor dermedés után fordítsuk meg a kenyeret, hogy a tojás átsüljön. Az eredmény magáért beszél!

Valentin-napi tükörtojás pirítóssal

Húsevő párunknak készíthetünk virsliszívet is. Haránt vágjunk ketté egy virslit, tűzzük össze a képen látható módon akár egy spagettivel, akár egy fogvájóval. Eztán főzhetjük, süthetjük. (Tartsuk szem előtt, hogy a spagetti főzés után...le fog kókadni.)

Virsliszív

A kávé sem maradhat ki a sorból! Szükség lesz némi tejhabra, ha a kávéfőzőnkön nincs kapucsínó készítési lehetőség, kis kézi mixerrel és készíthetünk tejszínhabot vagy tejhabot. Vágjunk ki egy vastagabb papírlapból egy szív formát, tegyük a csésze fölé és hintsük meg kakaóporral. Máris kész a kávéra írt szerelmes üzenet!

Láv jú kávé

Valentin-napi, cukormentes bonbonok, recepttel!

Édességekben is elmondhatjuk

Egyszerű és nagyszerű a palacsintatésztából készül műremek. Készítsünk a szokásosnál sűrűbb tésztát, töltsük bele egy flakonba és a forró serpenyőre mintázzunk bármilyen formát - mondjuk szívet.

Palacsintaszív

Gyakorlottabbak leveles vagy kelt tésztából sodorhatnak csíkokat, amelyeknek egyik felét kakaóval vagy csokis masszával megkenve szív alakba hajtva süssenek meg.

Szívcsigák

Bevált muffin receptünket is elővehetjük! Ha nincs szív alakú formánk, használjuk a hagyományost. A lyukakba némi nehezéket - például üveggolyót - helyezve szív alakúvá formázhatjuk a masszát.

Muffinszívek

Amennyiben kekszre, szárazabb sütire vágyunk, vagy bevált a mézeskalács tészta, esetleg van jó linzerreceptünk, nyújtsunk egy tésztát, szaggassuk ki, és kedvünkre csinosíthatjuk csokival, színezett habbal, ételfestékkel.

Linzerszív

Ugyanezt megtehetjük sima piskótával vagy kedvenc kevert tésztánkkal.

Piskótaszívek

Ha gyümölcsre vágyunk, és némi bujálkodásra is használni szeretnénk az étket, vegyünk néhány epret, vágjuk félbe és kis farigcsával alakítsuk szív formájúra. Amellett, hogy koleszterintet csökkenthetünk vele, a 9 és fél hét eperadagolós jelenetét is bízvást lekörözhetjük!

Egészséges eperszívek

Orvosoknak, anatómiai érdeklődésű pároknak egy igazi szívtortát is süthetünk. Nehézségi fokozata n+1 csillag, mindenesetre, aki készít ilyet, az fotózza le, és egy szeletet juttasson el a HáziPatika szerkesztőségének is!

Az igazi szívtorta

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)