Miért olyan nehéz párt találniuk ma a nőknek?

Egyre több nő panaszkodik arra, hogy nem találja a számára ideális férfit. A szakmailag sikeres, de egyedülálló nők száma egyre csak nő. Normális ez így, hol vannak a férfiak?

Egyre több olyan nő van a társadalomban, akik hiába teljesítenek remekül a munkájukban, nem elégedettek a magánéletükkel, a sikerrel együtt járó szingli-életmóddal , és nem értik, miért nem tudnak megfelelő partnert találni az mindennapokhoz. Különösen azokra a nőkre igaz ez, akik koruk miatt már sürgetőnek érzik a gyermekvállalást, a családalapítást - írja a Focus Online .

A férfiak 80 százalékát két dolog érdekli A lényeg, hogy az érzelmek elsöprőek legyenek - akkor már jó lesz a kapcsolat is. Ennek a tévedésnek elsősorban a férfiak esnek áldozatul. Párterápiával foglalkozó szakemberek több racionalitást javasolnak társkeresésnél. A részletekért kattintson! Egy kicsit úgy tűnik, mintha már érvényét vesztette volna a mondás, miszerint egyszer "minden zsák megtalálja a foltját". Nehezíti a szelekciót, hogy minél fiatalabb egy nő, a környezetében annál több potenciális partnerjelölt van, a korral - és az együtt ezzel járó tapasztalattal - viszont egyre jobban csökken ezek száma.

Ez az igények változásával és az egyre nagyobb szabadsággal is magyarázható, hiszen szakítani és továbblépni ma már nagyon könnyű, mondván, van a társaságban elég jóképű férfi. Sőt, a sablon szerint sokszor a kinézet már nem elég, mert a nők nagy része olyan partnert keres, aki anyagilag is biztos lábakon áll.

Ezzel nincs is feltétlenül baj, hiszen évszázadok óta így működik ez. Viszont azzal, hogy a nők is egyre sikeresebbek a munkában, karriert építenek, a férfiak egyik fontos - és eddig elvárt, vonzónak tartott - tulajdonsága esett ki, mégpedig a családfői. Az erős, független nők ugyanis már nem ez alapján választanak. Ma már több vonzó belső tulajdonságra van szüksége a férfiaknak, mint akár pár évtizede, amikor egyértelmű volt, ki fizeti a közös vacsorát, kinek kell ajándékokkal elhalmoznia a kiválasztottat. Egy olyan korban, amikor a legtöbb nő ezeket már saját maga is tudja finanszírozni, devalválódik az, hogy "a férfi majd eltartja a családot".

Miért jó szerelmesnek lenni? Összegyűjtöttük!

Ugyancsak fontos szempont az egyenlő oktatás, amely komoly hatással van a párválasztásra és magára a partnerkapcsolatra , egyben végleg leszámol azzal a káros és hamis sztereotípiával, miszerint a nő csak egy mosolygó, csillogó kiegészítő lenne a férfi oldalán. A nők intellektuális szempontból az utóbbi évszázadban ugyanis már teljesen utolérték a férfiakat.

A nők helyzete bizonyos szempontból persze még mindig sokkal nehezebb, hiszen míg a férfiaknak "csak" a munka dzsungelén kell átvágniuk magukat, és feljebb kapaszkodni, addig a nőknek a karrierépítés mellett ott van a gyereknevelés, és mindkettő teljes odafigyelést igényel.

Miért olyan nehéz a nőknek párkapcsolatot találni?

Miért olyan nehéz a nőknek párkapcsolatot találni?

A mai világban pedig eleve nehéz úgy egyre feljebb lépkedni a szakmai ranglétrán, hogy a nőknek négy-öt év kiesik a munkából, míg szülnek egy-két gyereket. Választásuk ugyanakkor nincs, mert egy családnak - főleg egyre keletebbre haladva Európában - már nem elég egy fizetés ahhoz, hogy a mindennapi normális, kényelmes életet finanszírozza.

Ez a kép pedig a hálószobába is beszűrődik, ahol már szintén nem működnek a klasszikus sablonok férfi és nő között, hiszen az élet más területén is egyenlőbbek, mint valaha. Nem csoda, hogy a mai nőknek is másra van már szükségük, mint régen. A hibát azonban nemcsak a férfiakban kell keresni.

A környezetünkben lévő nőkkel beszélve egyre többet halljuk, hogy egy párkapcsolat érdekében már nem hajlandóak feláldozni a függetlenségüket. Nem akarnak elköltözni a saját lakásukból, dolgozni akarnak, nem biztosak a gyerekvállalásban, márpedig ha tartós és komoly párkapcsolatot keresnek, ezek a dolgok elkerülhetetlenek.

Ezért olyan sikeres A szürke ötven árnyalata!

Gazdasági alaptétel, hogy a "kereslet szabályozza a kínálatot", azonban ha az előbbi drasztikusan megváltozik, utóbbi nem biztos, hogy rögtön követni tudja.

Egy jó párkapcsolaton rengeteget kell dolgoznia mindkét félnek . A nemek közti egyenlőség az egyik legjobb dolog, ami társadalmunkban történhet, de teljesen ugyanolyanok ne akarjunk lenni, ami a nők esetében azt jelenti, hogy hangsúlyosan őrizzék meg nőiességüket. Ez a partnerkeresésben rengeteget segít.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra