Társkeresés: a férfiak 80 százalékát két dolog érdekli

A lényeg, hogy az érzelmek elsöprőek legyenek - akkor már jó lesz a kapcsolat is. Ennek a tévedésnek elsősorban a férfiak esnek áldozatul. Párterápiával foglalkozó szakemberek több racionalitást javasolnak társkeresésnél.

Társkereséskor sok férfit túlzottan befolyásolnak a romantikus klisék. A nők szívesebben nézik ugyan a hollywoodi romantikus filmeket, de nem nagyon hisznek bennük, ellentétben a férfiakkal. Ez a véleménye a párkapcsolati tanácsadással foglalkozó Christian Thielnek, aki a német Focus magazinnak nyilatkozott.

Így például a legtöbb férfi sziklaszilárdan meg van győződve róla: létezik "szerelem első látásra". Vágyakozva várnak az egyedülálló férfiak arra, hogy az igazi, az egyetlen, a nagy szerelem villámként csapjon be. Ám Thiel szerint a "szerelem első látásra" egyáltalán nem szerelem, hanem az erotikus vonzalom és "ego-simogatás" kombinációja: ha észrevesszük a másik pillantásában a vágyat, azt "simogatásnak" vesszük. (Alighanem itt Eric Berne könyvére, az Emberi játszmákra utalhatott, amelyben Berne a simogatásról, mint alapvető emberi vágyról írt. Eszerint a "simogatás" nem csak fizikai jellegű lehet, hanem "leegyszerűsítve" bármiféle intimitást keltő inger.)

Thiel szerint azonban a "szerelem első látásra" komoly problémákhoz vezethet: az, hogy valaki egy adott pillanatban vágyik a másik után, nem jelenti azt, hogy ez tartósan fennmaradó érzés lesz. Egy "mágikus pillanat" amúgy sem dönthet erről hosszú távon. Ettől függetlenül sok férfi meg van győződve róla, hogy mindegy kibe szeret bele, a lényeg, hogy az érzelmek legyenek elsöprőek.

A férfiak ennek megfelelően könnyebben mondják ki, hogy "szeretlek". Az első randin a férfiak 7 százaléka, a nőknek viszont csak 1 százaléka nyilvánítja ki "örökké tartó" érzelmeit - mondja Thiel. Ennek megfelelően persze ötször, tízszer több elutasítást kapnak, mint a nők.

Társkeresés: a férfiak 80 százalékát két dolog érdekli (Fotó: Europress)

Társkeresés: a férfiak 80 százalékát két dolog érdekli (Fotó: Europress)

Az utóbbiak egyébként tendencia szerint sokkal racionálisabbak szerelmi ügyekben a férfiaknál. Ebből fakadóan sokkal válogatósabbak és óvatosabbak.

A férfiakkal nemcsak az a probléma, hogy túlzottan az érzelmeikre hagyatkoznak, hanem az "álomnő" kiválasztásakor elég kevés szempontot mérlegelnek. A férfiak 80 százaléka két kritériumot tart fontosnak. Az első: "Mennyire néz ki jól?", A második: "Kedves-e hozzám?" A "kedvesség" alatt azt értik, hogy partnerük mennyire mutat őszinte érdeklődést irántuk, mennyire ismeri el őket és mennyire "lelkesedik" értük. A nők ezzel szemben sokkal több szempontot vesznek figyelembe. Nemcsak a külsőt nézik, hanem a státusz, a képzettség, a jövedelem és a karakter is számít náluk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)