Ilyen a társfüggő párkapcsolat

Megfelelni, mindent megadni a másiknak, feláldozni bármit a másikért: a társfüggőség első jelei.

Érezte már úgy, hogy mindent feláldoz a partnere boldogságáért, és cserébe semmit nem kap? Hogy akkor és csak akkor érzi jól magát, ha kivívja a párja elismerését? Ha az idő nagy részében igazak önre ezek az állítások, lehetséges, hogy társfüggő kapcsolatban él.

Jó tudni A nők körében is egyre inkább terjed a cyberszex-függőség - vagy legalábbis a kutatások egyre többet foglalkoznak a témával, kattintson ide bővebb információkért! A szakemberek szerint a társfüggő kapcsolat lényege, hogy készek vagyunk extrém áldozatokat is hozni a másik boldogságáért, közben a saját érzéseinket, vágyainkat és szükségleteinket elhanyagoljuk. Az önértékelésünkben és az önelfogadásunkban pedig szintén a párunk szava a döntő, vagyis nem a valós értékeink szerint szemléljük saját magunkat, hanem az alapján, amit a másik gondol rólunk.

A társfüggőknek önbizalomhiány miatt a párjuk szava a döntő

A társfüggőknek önbizalomhiány miatt a párjuk szava a döntő

A társfüggőség bárkinél kialakulhat, de jellemezőbb azoknál, akiket gyermekkorukban elhanyagoltak vagy lelkileg bántalmaztak. "Ezek az emberek már korán, gyermekkorukban megtanulják, hogyan kell elnyomni a saját szükségleteiket ahhoz, hogy megfeleljenek a szülő elvárásainak. Ez pedig hosszú távra is meghatároz egy mintát, vagyis később is olyan emberek szeretetét próbálják majd elnyerni, akik túlságosan nagy elvárásokat támasztanak eléjük vagy akik egyéb módon problémásak" - állítja Shawn Burn amerikai pszichológus.

A társfüggő kapcsolat legfontosabb jellemzői közé tartozik az önbizalomhiány és a megfelelési kényszer. A társfüggő életében az egyetlen fontos tényező a másik ember, az ő boldogulása és boldogság, kész mindent alárendelni annak, hogy a másik vágyait és elvárásait kielégítse.

A társfüggő gyakran nem ismeri fel (vagy ha fel is ismeri, nem hajlandó elfogadni), hogy a másik viselkedésében nem normális, egészségtelen minták ismétlődnek, és annak ellenére kész vele maradni, hogy ez a saját boldogtalanságát erősíti. Tipikus példája ennek az abuzív kapcsolat , melyben az egyik fél annak ellenére keresi a másik kegyeit, hogy az bántalmazza őt - sőt, még arra is hajlandó, hogy mentségeket találjon neki vagy éppen saját magát hibáztassa.

A társfüggő kapcsolatokban élőkre az állandó szorongás a jellemző, és a társfüggő az ideje legnagyobb részét azzal tölti, hogy megpróbálja kielégíteni a másik fél elvárásait, vagy igyekszik megfelelni az ő igényeinek. A szakemberek szerint egy társfüggő kapcsolatra nem feltétlenül a szakítás az egyetlen vagy a legjobb megoldás, ám mindenképpen tenni kell ellene, mert hosszú távon mindkét fél számára káros.

Az élesebb határok felállítása, az önállóság növelése, az egyéni boldogság megtalálására vonatkozó törekvések mind segíthetnek abban, hogy megszabaduljunk a függőségtől , de előfordulhat az is, hogy szakember segítségére - és természetesen a partner közreműködésére is szükség van a társfüggőség feloldásához.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)