Az ilyen férfi vonzó a nők szerint

Miért érzünk valaki iránt intenzív vonzalmat, és miért hagy hidegen, sőt taszít valaki más? Alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tudományosan igazolt módszereket, amelyekkel a férfiak vonzóbbnak tűnhetnek a nők számára.

Olyan párt válasszunk, aki annyira vonzó, mint mi magunk

A Berkeley Egyetem egyik kutatása szerint legjobban azokhoz az emberekhez vonzódunk, akiknek vonzerejét nagyjából a sajátunkkal egyenértékűnek gondoljuk. Ennek oka lehet, hogy tudat alatt két, potenciálisan csalódást okozó következményt is megpróbálunk elkerülni. Ha ugyanis egy magunknál sokkal jobb külsejű kiszemelttel jönnénk össze, akkor később folyamatosan azon aggódnánk, hogy nem vagyunk párunknak elég jók, és biztosan félre fog lépni. Ha viszont kevésbé vonzó párt választunk, akkor egy idő után úgy érezhetjük, hogy a másiknál jobbat, szebbet érdemelnénk.

Mitől lesz vonzó egy férfi?
Mitől lesz vonzó egy férfi?

A jólét vonzóbbá tesz

A Wales Egyetem 2010-es kísérlete során a nőknek különböző férfiakról mutogattak fényképeket. Az eredmény szerint a nőknek vonzóbbnak tűntek azok a férfiak, akik a képeken egy ezüst színű Bentley Continentallal szerepeltek együtt, mint azok, akiknek "csupán" egy piros Ford Fiesta jutott. 2014-ben a Cardiff Metropolitan Egyetem is ilyen felmérést végzett, csak kocsi helyett luxuslakások szerepeltek a képeken. Ez a kutatás is hasonló eredményt hozott: a luxusingatlannal rendelkező férfiakat tartották a legvonzóbbaknak. Érdekesség, hogy kutatások szerint a férfiak nem tartják vonzóbbnak a jó anyagi helyzetű nőket.

Ez tetszik igazán a férfiaknak! A férfiakat úgy alkotta meg az evolúció, hogy bizonyos fontos külső jellegzetességeket figyeljenek és keressenek a nőkön - vagyis olyan jegyeket, melyek arra utalnak, hogy az a nő egészséges, termékeny, és jó anya lesz belőle. Részletek!

Az idősebb külső szexi

2010-ben egy 3770 heteroszexuális nő bevonásával készült kutatás szerint a nők gyakran vonzódnak az idősebbnek tűnő férfiak iránt. A jelenséget a pszichológusok "George Clooney-effektusnak" is szokták hívni. További érdekesség, hogy az idősebb férfiak iránti vonzalom főleg az anyagilag független nőkre jellemző. "Ennek oka lehet, hogy a nagyobb pénzügyi függetlenség a nőknek nagyobb magabiztosságot ad a párválasztás terén, és ekkor sokkal vonzóbbnak tartják az erőt sugárzó, jóképű, idősebb férfiakat" - nyilatkozta Fhionna Moore pszichológus.

A 10 napos borosta a nyerő

Egy 2013-as kutatás során amerikai és ausztrál kutatók tíz férfiról készítettek fotókat az arcszőrzetük növekedésének különböző fázisaiban: az elsőt borotválkozás után frissen, a másodikat 5 napos, a harmadikat 10 napos borostával, a negyediket pedig teljes szakállal. A fotókat 351 heteroszexuális nőnek és 177 férfinak mutatták meg, akiknek értékelniük kellett őket aszerint, hogy az adott arc szerintük mennyire vonzó, férfias, mennyire sugároz jó egészségi állapotot, és milyen szülőnek tartják a kép alapján az adott férfit. Az eredmények szerint a nők messze a 10 napos borostájú változatokat tartották a legvonzóbbnak.

Izmos, de nem túl izmos test

A Kaliforniai Egyetem 2007-es kísérletében félmeztelen férfiak képeit kellett a 286 női résztvevőnek értékelnie aszerint, hogy kivel tudnának elképzelni rövid és hosszú távú párkapcsolatot. Az eredmény szerint a nagyon izmos, kigyúrt testű férfiakkal a nők inkább csak futó románcot szeretnének, míg a kevésbé izmosakat már hosszú távon is vonzónak tartották.

Forrás: iflscience.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)