A közelgő szakítás biztos jelei

A kapcsolat lezárása sosem kellemes élmény, akkor pedig különösen nem, ha derült égből villámcsapásként ér a másik döntése. Szakértők szerint azonban vannak jelek, amelyek jó előre figyelmeztethetnek a közelgő bajra.

Elfajulnak a viták

Teljesen normális, ha a párok időnként veszekszenek, ám az nem túl jó ómen, amikor az összezörrenések állandósulnak, ráadásul rendre el is fajulnak. "A vagdalkozás, egymás sértegetése és a tény, hogy egyik fél sem képes elengedni valamit, amit aztán időről időre a másik fejéhez vág, összességében azt jelezhetik, hogy már nem lesz túl hosszú életű az együttlét" - mondja Davida Rapaport párkapcsolati szakértő.

Kevesebbet beszélgetünk

Ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszan és egészségesen működjön, alapvető a felek közti nyitottság, kommunikáció és őszinteség. Ha azt vesszük észre, hogy egyre kevesebbet beszélgetünk a párunkkal, az akár a közelgő szakításra is utalhat. "Ha az egyik fél nem kommunikál, nagyon gyorsan véget érhet a szerelem még akkor is, ha egyébként más problémák nincsenek" - mutat rá Rapaport.

Így nem fog megviselni a szakítás A körülményektől függetlenül minden elválás hatással van a lelkünkre és a testünkre is. Bár az ilyenkor érzett fájdalmat semmi sem képes egyik napról a másikra elmulasztani, vannak dolgok, amelyeket megtehetünk. Részletek itt.

Meggyengül a kötődés

A két ember közötti erős kötelék nem alakul egyik pillanatról a másikra, jelentékeny időre van szükség ahhoz, hogy a felek azt érezzék: valóban összetartoznak. Intő jel lehet, ha a kapocs gyengülni kezd, és már nem érezzük magunkat olyan közel a kedvesünkhöz, mint egykor. "Nem beszélgettek, nem osztjátok meg egymással az ötleteiteket, nincs meg a régi ragaszkodás, vonzalom, nem nevettek együtt - ezek mind-mind a kötődés gyengülését jelzik. Ilyenkor hamarabb eljöhet a szakítás pillanata, mint gondolnánk" - szögezi le Caleb Backe, a Maple Holistics egészségszakértője.

Különböznek a jövőbeli céljaink

A hosszú távú kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy a fontos kérdésekben hasonló jövőbeli terveink legyenek a partnerünkkel. Számíthatunk azonban a szakításra, ha azt vesszük észre, egyre jobban különböznek a szándékaink. "Ha a saját vagy a párunk céljai, tervei, véleménye megváltozott, már nem biztos, hogy egyfelé tart az életünk. Lehet rá esély, hogy megbarátkozunk az új helyzettel, és alkalmazkodunk a friss irányhoz, de az esetek többségében sajnos nem ez a fajta elfogadás jellemző. A párok nagy része nem tudja feldolgozni, hogy a másik megváltozott" - húzza alá Rapaport.

Ezek jelzik a közelgő szakítást
Ezek jelzik a közelgő szakítást

Kizárjuk a döntésekből a másikat

Normális esetben a párok csapatként működnek, együtt hoznak meg például döntéseket, vagy legalábbis kikérik a másik véleményét, mielőtt határoznának. Amennyiben ez a szokás szép lassan kikopik a kapcsolatból, és a felek egyedül döntenek még a fontos kérdésekben is, az már megkongathatja a vészharangot. "Nem arról van szó, hogy egy párkapcsolatban csak a kedvesünkkel szimbiózisban létezhetünk, de ha valaki teljesen önállósítja magát, annak szomorú oka van: már nem egyenlő partnerként tekint a másikra, már nem érdekli, őt hogyan érintik a változások" - hangsúlyozza Backe.

Nem dolgozunk a kapcsolatért

Hiába vagyunk tökéletesen boldogok, és érezzük úgy, hogy megtaláltuk a másik felünket, nem szabad belekényelmesedni a helyzetbe. Minden egyes nap erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy továbbra is ilyen remekül menjenek a dolgok, ellenkező esetben romlásnak indulhat az idill. "Ha időt, energiát nem kímélve dolgozunk a kapcsolaton, az azt jelenti, hogy szívünkön viseljük a közös jövő sorsát, érzelmileg érintettek vagyunk. Aki viszont már nem foglalkozik ezzel, az elvesztette érdeklődését a partnere iránt" - fogalmaz Laurel House párkapcsolati tanácsadó.

Nem értékeljük a másikat

Fontos, hogy mindig kifejezzük, értékeljük, megbecsüljük a párunkat, elismerjük, amit csinál, bármilyen apró dologról is van szó. Annak a kapcsolatnak, amelyikre ez nem jellemző, a szakértő nem sok jövőt jósol. "Az elismerés alapvető fontosságú. Aki nem kapja meg, az nem is adja, mert úgy van vele: minek erőlködjek, ha a másik sem teszi meg értem?" - teszi fel a költői kérdést House.

Forrás: bustle.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció