Kijárási tilalom: ilyen igazolás kell a munkába járáshoz

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legújabb korlátozó rendelkezés szerint 2020. november 11-étől meghosszabbítják a kijárási tilalom időtartamát. Mutatjuk, hogyan érinti ez a változás azokat, akik este 8 és hajnali 5 óra között indulnak dolgozni vagy érnek haza.

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében november 11-étől már nem éjféltől, hanem este 8 órától hajnali 5-ig él az éjszakai kijárási korlátozás. A munkahelyünk és az otthonunk között természetesen ezentúl is közlekedhetünk, ehhez azonban fel kell mutatnunk egy igazolást.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus korlátozások, koronavírus intézkedések, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus éjszakai kijárási tilalom
Dolgozni a kijárási tilalom idején is járhatunk, de csak igazolással.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Innen nyomtassunk igazolást

Koronavírus: ismét nő a munkanélküliség itthon - kattintson a részletekért!

A kormány.hu -ra már fel is töltötték az igazolás mintáját, amely magában foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket. Az igazoláson fel kell tüntetni a munkavállaló nevét, valamelyik személyazonosításra alkalmas igazolványának számát, valamint lakcímét, tartózkodási helyét vagy szálláshelyét. Jelölni kell továbbá a munkahely nevét és adószámát, a munkavégzés helyét, valamint a kijárási tilalom alóli kivételre okot adó körülményt is. Az igazolást elegendő egyszer kitölteni, az ugyanis a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedés visszavonásáig érvényes.

A koronavírus elleni védekezés jegyében tehát esténként már csak nagyon kevesen hagyhatják el otthonukat, a munkavégzést azonban nem akadályozhatja meg az intézkedés. A szükséges igazlást Word formátumban innen , PDF formátumban pedig innen lehet letölteni.

A szakértő szerint a kínai és orosz koronavírus-vakcina is lehet jó, mégis van miért aggódni - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: