Könnyebb az életük az optimistáknak

Vannak, akik inkább optimizmusra, és vannak, akik inkább pesszimizmusra hajlanak - azzal azonban sokan egyetértenek, hogy optimista szemlélettel alapvetően könnyebb élni az életet.

Kutatások bizonyítják, hogy az optimisták boldogabbak, kreatívabbak, gyorsabban oldják meg a problémákat, és szellemileg is frissebbek, mint a pesszimisták. Szervezetükben kevesebb termelődik a kortizol nevű stresszhormonból, és több a hangulatjavító hatású szerotoninból. Éppen ezért bőven van rá ok, hogy megpróbáljuk optimista üzemmódba kapcsolni az agyunkat.

Adjunk hálát!

A hálával kapcsolatos gondolatok serkentik a szerotonin termelődését, emellett motiváltabbá tesznek és növelik az általános boldogságérzetet. Éppen ezért érdemes mindennap szánni pár percet rá, hogy leülünk és leírunk egy papírra három dolgot, amelyért aznap hálásak lehetünk. Ezzel a kis gyakorlattal - ha rendszeresen ismételjük - pozitív hozzáállásra hangolhatjuk magunkat.

Nevessünk sokat!

A nevetés a legjobb orvosság, és ez nem csak egyszerű közmondás, hanem valóságalapja is van. Serkenti a szerotonin termelődését, és nyugtatja az agy stresszközpontját. Éppen ezért töltsünk minél több időt jó humorú ismerőseinkkel, olvassunk vidám regényeket vagy nézzünk vígjátékokat, amennyit csak tudunk!

Tréningezze agyát optimizmusra!
A nevetés is segít optimistábban szemlélni a világot

Tegyünk valami jót!

A kedvesség és a jó cselekedetek serkentik a szervezetben a dopamin termelődését. Már valami egyszerű dologtól is, mint hogy átadjuk valakinek a helyünket a buszon vagy megdicsérjük valakinek a frizuráját sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Igyekezzünk mindennap tudatosan kedvesek lenni a körülöttünk lévőkkel, mert ők is öntudatlanul ugyanígy fognak viszonyulni hozzánk.

Bánjunk csínján a panaszokkal!

Ha észrevesszük, hogy valakinek épp panaszkodni kezdenénk, vegyünk egy nagy levegőt, és inkább bele se kezdjünk. Ez sokkal nehezebb, mint hinnénk, és nem is fog mindig sikerülni, de egy idő után észre fogjuk venni, hogy a körülöttünk lévők pozitívabban viszonyulnak hozzánk. Ráadásul a negatív érzések, gondolatok kimondásától, folyamatos ismétlésétől a bennünk élő pesszimista is új lendületet kap.

Sportoljunk!

A testmozgás megemeli az endorfinszintet, a kortizolét pedig csökkenti. Ha mindennap húsz percig olyan tevékenységet végzünk, amelytől megemelkedik a szívritmusunk, akkor már egy-két hét után érzékelni fogjuk a pozitív hatásokat. Ráadásul nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is.

Forrás: livestrong.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31 °C
Minimum: +19 °C

Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Ott vastagabb fátyolfelhőzet is lehet. A csapadéktevékenység elsősorban az ország keleti, délkeleti felére húzódik, ott több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. Az északnyugati szél a Dunántúl mellett már a középső országrészben is feltámad. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Fronthatásra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra