Könnyebb az életük az optimistáknak

Vannak, akik inkább optimizmusra, és vannak, akik inkább pesszimizmusra hajlanak - azzal azonban sokan egyetértenek, hogy optimista szemlélettel alapvetően könnyebb élni az életet.

Kutatások bizonyítják, hogy az optimisták boldogabbak, kreatívabbak, gyorsabban oldják meg a problémákat, és szellemileg is frissebbek, mint a pesszimisták. Szervezetükben kevesebb termelődik a kortizol nevű stresszhormonból, és több a hangulatjavító hatású szerotoninból. Éppen ezért bőven van rá ok, hogy megpróbáljuk optimista üzemmódba kapcsolni az agyunkat.

Adjunk hálát!

A hálával kapcsolatos gondolatok serkentik a szerotonin termelődését, emellett motiváltabbá tesznek és növelik az általános boldogságérzetet. Éppen ezért érdemes mindennap szánni pár percet rá, hogy leülünk és leírunk egy papírra három dolgot, amelyért aznap hálásak lehetünk. Ezzel a kis gyakorlattal - ha rendszeresen ismételjük - pozitív hozzáállásra hangolhatjuk magunkat.

Nevessünk sokat!

A nevetés a legjobb orvosság, és ez nem csak egyszerű közmondás, hanem valóságalapja is van. Serkenti a szerotonin termelődését, és nyugtatja az agy stresszközpontját. Éppen ezért töltsünk minél több időt jó humorú ismerőseinkkel, olvassunk vidám regényeket vagy nézzünk vígjátékokat, amennyit csak tudunk!

Tréningezze agyát optimizmusra!
A nevetés is segít optimistábban szemlélni a világot

Tegyünk valami jót!

A kedvesség és a jó cselekedetek serkentik a szervezetben a dopamin termelődését. Már valami egyszerű dologtól is, mint hogy átadjuk valakinek a helyünket a buszon vagy megdicsérjük valakinek a frizuráját sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Igyekezzünk mindennap tudatosan kedvesek lenni a körülöttünk lévőkkel, mert ők is öntudatlanul ugyanígy fognak viszonyulni hozzánk.

Bánjunk csínján a panaszokkal!

Ha észrevesszük, hogy valakinek épp panaszkodni kezdenénk, vegyünk egy nagy levegőt, és inkább bele se kezdjünk. Ez sokkal nehezebb, mint hinnénk, és nem is fog mindig sikerülni, de egy idő után észre fogjuk venni, hogy a körülöttünk lévők pozitívabban viszonyulnak hozzánk. Ráadásul a negatív érzések, gondolatok kimondásától, folyamatos ismétlésétől a bennünk élő pesszimista is új lendületet kap.

Sportoljunk!

A testmozgás megemeli az endorfinszintet, a kortizolét pedig csökkenti. Ha mindennap húsz percig olyan tevékenységet végzünk, amelytől megemelkedik a szívritmusunk, akkor már egy-két hét után érzékelni fogjuk a pozitív hatásokat. Ráadásul nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is.

Forrás: livestrong.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)