Húsz év után ez derült ki a fűről

Egy húsz éven át folyó kutatás, melyet a marihuána hosszú távú hatásával kapcsolatban végeztek, megdöntötte azt a korábbi nézetet, miszerint ez a drog teljesen biztonságos.

A vizsgálat kimutatta, hogy a kanabisz erős függőséget okoz, mentális problémákat eredményez és kapudrogként működik a többi kábítószer irányába.

Amint azt a kutatást vezető Wayne Hall professzor, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kábítószer tanácsadója és a Londoni King's College munkatársa kifejtette, ha a kannabisz nem okoz függőséget, akkor a heroin és az alkohol sem, előbbiről ugyanis legalább annyira nehéz leszoktatni valakit, mint a másik kettőről.

Gyanúsan viselkedik ismerőse, rokona, furcsa eszközökre lett figyelmes a környezetében? Tesztünkből megtudhatja, milyen esetleges droghasználatra kell gyanakodnia! Kattintson! Azok, akik megpróbálnak leállni a füvezéssel, gyakran válnak szorongóvá, továbbá sokszor álmatlanság, étvágyzavar és depresszió is jelentkezik náluk. A kezelések után ráadásul a leszokni vágyóknak csupán kevesebb, mint a fele bírja ki hat hónapnál hosszabb ideig a szer nélkül. A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy a mai tinédzserek és fiatal felnőttek legalább akkora eséllyel kezdenek el füvet használni , mint dohányozni.

A kutatások alapján a fű sem biztonságos drog

Hall professzor hozzátette, hogy a marihuánát nem lehet halálos mértékben túladagolni, ami miatt talán kevésbé tűnik veszélyesnek, mint a heroin, ugyanakkor használata például a terhesség alatt jelentősen csökkenti a magzat súlyát, hosszú távon pedig rákot, hörghurutot és szívrohamot is okozhat . A legnagyobb veszélye azonban talán mégis az, hogy a tizenéveseknél a rendszeres fogyasztás mentális problémákat és függőséget idéz elő, és - amennyiben valaki nem jut hozzá megfelelő időben - elvonási tünetek jelentkezhetnek.

A szakemberek a fentiek fényében úgy látják, hogy a marihuánát tévesen tartják sokan biztonságos drognak, mivel használata - főleg a tinédzserek körében - szoros összefüggésben állhat a pszichózissal és a skizofréniával is.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: