Húsz év után ez derült ki a fűről

Egy húsz éven át folyó kutatás, melyet a marihuána hosszú távú hatásával kapcsolatban végeztek, megdöntötte azt a korábbi nézetet, miszerint ez a drog teljesen biztonságos.

A vizsgálat kimutatta, hogy a kanabisz erős függőséget okoz, mentális problémákat eredményez és kapudrogként működik a többi kábítószer irányába.

Amint azt a kutatást vezető Wayne Hall professzor, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kábítószer tanácsadója és a Londoni King's College munkatársa kifejtette, ha a kannabisz nem okoz függőséget, akkor a heroin és az alkohol sem, előbbiről ugyanis legalább annyira nehéz leszoktatni valakit, mint a másik kettőről.

Gyanúsan viselkedik ismerőse, rokona, furcsa eszközökre lett figyelmes a környezetében? Tesztünkből megtudhatja, milyen esetleges droghasználatra kell gyanakodnia! Kattintson! Azok, akik megpróbálnak leállni a füvezéssel, gyakran válnak szorongóvá, továbbá sokszor álmatlanság, étvágyzavar és depresszió is jelentkezik náluk. A kezelések után ráadásul a leszokni vágyóknak csupán kevesebb, mint a fele bírja ki hat hónapnál hosszabb ideig a szer nélkül. A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy a mai tinédzserek és fiatal felnőttek legalább akkora eséllyel kezdenek el füvet használni , mint dohányozni.

A kutatások alapján a fű sem biztonságos drog

Hall professzor hozzátette, hogy a marihuánát nem lehet halálos mértékben túladagolni, ami miatt talán kevésbé tűnik veszélyesnek, mint a heroin, ugyanakkor használata például a terhesség alatt jelentősen csökkenti a magzat súlyát, hosszú távon pedig rákot, hörghurutot és szívrohamot is okozhat . A legnagyobb veszélye azonban talán mégis az, hogy a tizenéveseknél a rendszeres fogyasztás mentális problémákat és függőséget idéz elő, és - amennyiben valaki nem jut hozzá megfelelő időben - elvonási tünetek jelentkezhetnek.

A szakemberek a fentiek fényében úgy látják, hogy a marihuánát tévesen tartják sokan biztonságos drognak, mivel használata - főleg a tinédzserek körében - szoros összefüggésben állhat a pszichózissal és a skizofréniával is.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: