Gyorsan terjed itthon az új drog

Már 21 áldozata van Magyarországon a bika néven ismertté vált, közelmúltban megjelent kábítószernek.

Bár csupán május végén jelent meg először Magyarországon, már 21 haláleset köthető a bika néven terjedő dizájnerdroghoz - írja a 24.hu. A szer a herbálhoz hasonló, vagyis dohánnyal keverve szívják el a felhasználói, viszont sokkal veszélyesebb és erősebb a többi hasonló drognál. A szer főleg a legszegényebb droghasználók között terjed, hiszen nagyon olcsó, egy cigaretta néhány száz forintért megvásárolható.

Mik azok a dizájnerdrogok? Mik ezek a gyilkos szerek: mik a dizájnerdrogok? Pontosan hány ilyen szer van? Kattintson a részletekért!

Budapesten és Borsod megyében volt a legtöbb áldozat

A portálnak nyilatkozó Csákó Ibolya rendőr alezredes szerint az áldozatok egy részének szervezetében több más, pszichoaktív szer maradványait is megtalálták. A legtöbb haláleset Budapesthez és Borsod megyéhez köthető, de van már áldozata Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is.

Zacher Gábor korábban az InfoRádiónak nyilatkozott az új szerről. Azt mondta, nem véletlen az elnevezés, ez a szer ugyanis az erőről, a dühről és a nagyon intenzív hatásról szól. Az áldozatok először fáradtságra, szívtájéki fájdalomra és légzési nehézségre panaszkodtak, a halál beállta előtt görcsrohamuk volt, több esetben őrjöngeni kezdtek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)