Koronavírus: így könnyebb az otthoni tanulás

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedésekkel összhangban a közmédia számos oktatási tartalmát napi műsorában sugározza az M5 kulturális csatorna, amíg a helyzet idnokolja. A cél, hogy ezzel is segítsék az otthon tanuló diákok munkáját - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, Orbán Viktor miniszterelnök péntek este bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében hétfőtől beráznak a magyarországi iskolák, a tanítás távoktatásban folyik tovább. Ezért a mai napon elkezdődött a digitális tanrendre való átállás.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus iskolabezárás, koronavírus digitális tanítás, oktató műsorok, oktatási tartalmak
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus iskolabezárás, koronavírus digitális tanítás, oktató műsorok, oktatási tartalmak

Oktató műsorok diákoknak

Koronavírus: bezártak a vidéki óvodák, bölcsődék is - olvassa el a részleteket!

Az otthoni tanulás megkönnyítése érdekében - a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet feloldásáig - az M5 kulturális csatorna mindennap oktatási tartalmat sugároz reggel 8-tól délután fél 3-ig. 8 és 11 óra között az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsor látható, amelyben biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörökkel foglalkoznak.

11 órától a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét sugározzák. 11:30-tól 5 nyelven 5-5 nyelvlecke követi egymást: hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal foglalkoznak.

Az érettségire készülőket is segítik

A fentieken kívül mindennap 12 órától érettségi műsorokat is sugároznak majd, hogy megkönnyítsék a középiskolás korosztály dolgát is a koronavírus-járvány idején. Magyar nyelv és irodalom, matematika, valamint történelem óra naponta lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. Az oktatási sáv hétköznap fél 3-ig tart. A műsorok ezen az oldalon is elérhetőek és visszanézhetőek lesznek - közölte az MTVA.

Mit kezdjük gyermekeinkkel, ha hetekre karanténba zárnak minket a négy fal közé? Társportálunk, az nlc.hu cikke erre a kérdésre kereste a választ.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés