Koronavírus: így könnyebb az otthoni tanulás

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedésekkel összhangban a közmédia számos oktatási tartalmát napi műsorában sugározza az M5 kulturális csatorna, amíg a helyzet idnokolja. A cél, hogy ezzel is segítsék az otthon tanuló diákok munkáját - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on , Orbán Viktor miniszterelnök péntek este bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében hétfőtől beráznak a magyarországi iskolák, a tanítás távoktatásban folyik tovább. Ezért a mai napon elkezdődött a digitális tanrendre való átállás.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus iskolabezárás, koronavírus digitális tanítás, oktató műsorok, oktatási tartalmak
Medvéné Kendi Tímea angol tanár nyíregyházi otthonában javítja a diákjainak kiadott feladatot.Fotó: MTI/Balázs Attila

Oktató műsorok diákoknak

Koronavírus: bezártak a vidéki óvodák, bölcsődék is - olvassa el a részleteket!

Az otthoni tanulás megkönnyítése érdekében - a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet feloldásáig - az M5 kulturális csatorna mindennap oktatási tartalmat sugároz reggel 8-tól délután fél 3-ig. 8 és 11 óra között az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsor látható, amelyben biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörökkel foglalkoznak.

11 órától a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét sugározzák. 11:30-tól 5 nyelven 5-5 nyelvlecke követi egymást: hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal foglalkoznak.

Az érettségire készülőket is segítik

A fentieken kívül mindennap 12 órától érettségi műsorokat is sugároznak majd, hogy megkönnyítsék a középiskolás korosztály dolgát is a koronavírus-járvány idején. Magyar nyelv és irodalom, matematika, valamint történelem óra naponta lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. Az oktatási sáv hétköznap fél 3-ig tart. A műsorok ezen az oldalon is elérhetőek és visszanézhetőek lesznek - közölte az MTVA.

Mit kezdjük gyermekeinkkel, ha hetekre karanténba zárnak minket a négy fal közé? Társportálunk, az nlc.hu cikke erre a kérdésre kereste a választ.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: