Furcsa tünetek, amelyek súlyos bajt jelezhetnek

Testünk változásaira, jelzéseire mindig érdemes odafigyelni, mert olykor egyes tünetek egészen váratlanul akár komoly betegségeket is jelezhetnek.

Az alábbiakben több olyan, ártalmatlannak tűnő panaszt mutatunk be, amelyek mögött valamilyen jelentősebb probléma állhat.

Körmök

Az egészséges körmök általában sima felületűek és nincs rajtuk elszíneződés. Ha a köröm alatt vöröses elszíneződést veszünk észre, az lupuszra is utalhat – ennél a betegségnél az immunrendszer a test egészséges sejtjeit támadja. A lupusz kiütéseket is okozhat a kézfejen és az ujjakon.

hajhullás, pajzsmirigy-alulműködés
A hajhullás egyes esetekben pajzsmirigy-alulműködés jele is lehet.

Szaglás

A szaglás megváltozása, gyengülése akár az Alzheimer-kór korai tünete is lehet egy kutatás szerint. 70 éves kor fölött a szaglásvesztés már normálisnak számít, ha de sokkal fiatalabb korban tapasztaljuk, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Haj

Sokféle hormont érint a testünkben, ha a pajzsmirigyünk nem működik megfelelően, többek között azt is, amelyik a hajnövekedésért felel. Éppen ezért ha hullani kezd a hajunk, akkor lehet, hogy érdemes orvoshoz fordulni – pajzsmirigygondokra különösen akkor érdemes gyanakodni, ha a hajvesztés mellett a hajunk száraz lesz és el is vékonyodik. Az alulműködő pajzsmirigy a szemöldök ritkulását is okozhatja.

Lehelet

A kellemetlen szájszag ínybetegségre utalhat, ami adott esetben erekciós zavarokkal is kapcsolatba hozható. Egy Törökországban készült kutatás tárta fel, hogy a 30 és 40 közötti férfiak körében azok, akiknek komolyabb ínybetegsége van, háromszor olyan gyakran szenvednek merevedési zavarokban , mint azok, akiknek egészséges az ínyük. A rendszeres szájápolás tehát nem csak a szép fogak miatt fontos.

Hallás

Több kutatás is összefüggést talált a cukorbetegség és a nagyothallás között – a magas vércukorszint hatására ugyanis károsodhatnak a fülekben lévő erek. Ha váratlanul romlani kezd a hallásunk, lehet, hogy érdemes ellenőriztetni a cukrunkat.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)