Féltékeny, ezért apasági tesztet akar!

A legnagyobb boldogság a világon a gyerekvárás, hiszen a beteljesült szerelem bizonyítéka készülődik az életre. De mi a helyzet akkor, ha az örömöt beárnyékolja a féltékenység?

Szakértőnk, Bede Zsuzsa szexológus és pszichológus az alábbi olvasói kérdésre válaszolt: "Harminckét éves kismama vagyok. Gyereket várok a férjemtől, és a teljes összeomlás szélén állok. A történetünk három éve kezdődött. Találkozásunk szerelem volt első látásra, egyből egymásra hangolódtunk, kapcsolatunkat a nagy érzések, a mély szerelem és a jó szex jellemezte. De csak egy pontig, mert utána minden elromlott."

Olvassa el korábbi hat cikkünket is, amit sorozatban adtunk közre Bede Zsuzsa szexuálpszichológus tanácsaiból! Kattintson ide a sorozat első részéért , a cikk alján pedig további ötöt talál! "Mielőtt megismertem volna a férjemet, hat évig éltem egy másik férfival. Szakítottunk, de a kapcsolatunk baráti maradt. Már a szakítás után találkoztam a férjemmel, lett az egymásra nézésből szerelem, majd házasság. Sosem titkoltam, hogy volt régen egy másik kapcsolatom, sőt a férjem ismerte is a volt barátomat. Úgy tűnt, elfogadja a megmaradt baráti szálakat, és nem zavarja, hogy néha találkozom az exemmel és beszélgetünk (mert csupán ennyi történik). Terhes lettem. Nagyon örültünk mindketten, de a férjem kezdeti nagy boldogságát felváltotta a féltékenység. A fejébe vette, hogy a gyerek nem tőle van, hanem a régi barátomtól, és eszméletlen jeleneteket rendez. Ingerült, ideges, és apasági tesztet akar. A dolgok sajnos végérvényesen megváltoztak. Hetek óta némaság költözött az otthonunkba, és nincs mivel megtörnünk a nagy csöndet. Nem tudom, mit tegyek. Jogosak a kétségei? Teljesítsem a férjem kérését? Mi lesz a házasságunkkal?

A szakértő válasza

Ha eddig egyáltalán nem érezte a férjén a féltékenységet, akkor, úgy gondolom, történhetett vele valami, vagy találkozott valakivel, aki hatással van rá. Persze az az eshetőség is előfordulhat, hogy eddigi viselkedése, toleranciája csak látszat volt. Ha valaki bogarat ültetett a fülébe, akkor egyszerűbb a dolog, mivel "csak" ezt a kis bogarat kell kipiszkálni.

Erre nyugodtan mondhatja neki: "Ha téged ez megnyugtat, persze hogy megcsináltatom az apasági tesztet, bár nagyon sértve érzem magam, hogy nem bízol bennem! Nagyon szeretlek, és fontos vagy nekem, ezért félreteszem a megbántottságomat." Így ki lehet húzni a méregfogat, és az sem lehetetlen, hogy a férj utólag elszégyelli magát, és elnézést kér. Ebben az esetben a házasságnak van jövője, de itt az ideje, hogy a dolgokat őszintén megbeszéljék, és derüljön ki, hogy hányadán is áll a férje az ön exével.

Ha még nem találkoztak a férfiak, hozza össze őket, hiszen ha a saját szemével látja a megváltozott kapcsolatukat, meg kell, hogy nyugodjon. Előfordulhat, hogy sem maga, sem az exbarátja nem mennek bele a közös találkozásba, így aztán nem is csodálkozom a férje reakcióján!

Ajánljuk korábbi cikkeinket is a féltékenységről !Az, hogy jogosak-e a kétségei, rossz kérdés, mivel ez nem jog kérdése, hanem az érzelmeké. Az ő szempontjából biztosan jogos, míg a maga számára az elmúlt évek alapján érthetetlen! Abban az esetben, ha a férje karakterében benne van a féltékenység, akkor sajnos a genetikai vizsgálat sem fogja megnyugtatni, és egy életen át gyötörni fogja a féltékenység, ő pedig magát fogja gyötörni. Az már a saját döntése, hogy ad-e neki még egy esélyt, vagy végleg kiábrándult belőle.

Bede Zsuzsa Klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus, 1983-ban végezte el az ELTE pszichológia szakát. Dr. Lux Elvira és Dr. Buda Béla tanítványaként már 1984-ben szexuálpszichológusi oklevelet szerzett, majd 1987-ben klinikai szakpszichológusi szakvizsgát tett. Felnőttekkel és tinikkel is foglalkozik, elsősorban érzelmi és párkapcsolati kérdésekkel, lelki problémákkal keresik fel az életükben elakadt páciensek.A Szex és Párterápiás Egyesület alelnöke.Weboldala: www.szexhelp.hu

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15 °C
Minimum: +6 °C

Többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Ott főleg záporok, a délkeleti határvidéken esetleg egy-egy zivatar is valószínű, másutt többfelé esőre kell számítani. Az északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő. Késő este 5, 10 fok valószínű. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzések szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra