Világszínvonalú CT-berendezés Kaposváron

Világszínvonalú technológiát képvisel a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek diagnosztizálásában az a CT-berendezés, amelyet csütörtökön állítottak rendszerbe a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában. Az új eszközzel jelentősen nő a képalkotó diagnosztika hatékonysága, miközben a sugárterhelés minden korábbinál alacsonyabb lesz.

Repa Imre, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumának vezetője, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója az átadást követő sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte az új berendezés alkalmazását. Ezzel még gyorsabb és pontosabb információkat kapnak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekről, ezáltal jelentős mértékben javulhatnak a dél-dunántúli betegek életkilátásai és gyógyulási esélyei - hangsúlyozta.

Bajzik Gábor, az egészségügyi centrum orvosigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy a berendezéssel végzett vizsgálat során a sugárterhelés jelentősen, a korábbinak a felére, de akár tizedére is csökkenthető, gyakorlatilag kockázatmentesen lehet megvizsgálni a potenciális és ismert szívbetegeket.

A rákellenes terápia során sokkal pontosabbá válik a diagnózis, illetve a különböző tumorok méretének követése, ami megalapozottabb kezelési döntéseket tesz lehetővé.

A szív átfogó vizsgálatakor - a CT-vizsgálat akár egyetlen szívdobbanás alatt elvégezhető - hamarabb felismerhető a veszély - mondta a főorvos, aki úgy vélte, hogy Somogy megyében már csak azért is szükség van az ilyen csúcstechnológiára, mert a dél-dunántúli régióban itt a legrosszabb a helyzet az onkológiai és a kardiológiai megbetegedéseket illetően.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: