Újabb átverés: ne vegye meg ezt a szert

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árusít prosztataproblémákat gyógyító készítményeket egy honlap. Az egyetem feljelentést tesz és óvatosságra int.

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely a prosztatagyulladás, illetve a prosztata-megnagyobbodás szinte teljes gyógyulását ígéri - hívta fel a figyelmet közleményében az egyetem. Mint írták, az online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Urológiai Klinikáján fejlesztették ki, illetve azt sugallja, mintha megvásárlásra ajánlanák a terméket. A honlapon arra buzdítják a potenciális vásárlókat, hogy adják meg elérhetőségeiket az Urológiai Klinika hivatalos oldalán, de a gombra kattintva a megtévesztő honlap aloldala ugrik fel, ahol a szert lehet megrendelni.

Megtévesztő honlapra hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem. Fotó: iStock
Megtévesztő honlapra hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem. Fotó: iStock

A megtévesztés miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, addig azonban azt javasolják, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosi konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Nem ez az első ilyen eset

Tavaly novemberben a mostanihoz nagyon hasonló átverésre hívta fel a figyelmet az Semmelweis. Akkor szintén az egyetem nevével visszaélve egy olyan szert reklámoztak, amely leírása szerint garantálja a szív- érrendszeri betegségek "teljes mértékű gyógyulását". A honlapon az szerepelt, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és a leírás is azt sugallta, mintha a klinika Professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket. A valóságban azonban a klinika semmilyen szerepet nem vállalt a termék kifejlesztésében vagy forgalmazásában.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció