Nem készül több ellenanyag korallkígyó ellen

Évente több mint 100 embert mar meg a halálos korallkígyó, ennek ellenére nem gyártanak többé ellenszert, amely semlegesítené a mérget.

A Floridában honos kígyó mérgének ellenszerét egyetlen egy amerikai vállalat gyártotta eddig, de nemrég leállították az előállítást, mert az nem volt rentábilis. A jelenlegi készletek nagyjából októberig tarthatnak ki, és bár jelenleg is új vannak fejlesztések, amelyek kiválthatják a szert, de eddig egyetlen egy sem kapta meg az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal jóváhagyását, így forgalmazásuk sem lehetséges egyelőre. "A készletek maximum a jövő évig tarthatnak ki, ha takarékoskodunk, illetve ha beleszámoljuk a jelenleg már eladott, és a kórházak, egészségügyi intézmények által raktározott darabokat is" - nyilatkozta Cynthia Lewis-Younger, a Floridai Méreg Információs Központ igazgatója.

A korallkígyó mérge a tüdőt támadja meg, és kezelés nélkül halált is okozhat.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)