Megoldás a nők egyik legkínosabb panaszára (x)

Annyira megalázónak érezzük tüneteinket, hogy még orvoshoz is alig-alig merünk fordulni - pedig jó, ha tudjuk: nem vagyunk egyedül! Minden második negyven év feletti nő küzd valamilyen alsó húgyúti problémával - holott panaszaikra lenne megoldás.

Senki nem szeret róla beszélni, pedig az alsó húgyúti problémák nemcsak egészségünkre vannak negatív hatással - magánéletünket, munkánkat, mindennapjainkat is megkeseríthetik. De hiába számít az akaratlan vizeletszivárgás ma már népegészségügyi problémának, mégis tabuként kezeljük. Pedig a kellemetlen panasz kezelhető lenne, megelőzve ezzel a komolyabb egészségügyi szövődményeket. És ami még nagyon fontos: a gyógyulással magabiztosságunkat is visszakaphatnánk.

Kínos panaszok

Nem merünk felhőtlenül nevetni, előre rettegünk, ha társaságban tüsszentés vagy köhögés kerülget bennünket - mert attól tartunk, hogy akartunktól függetlenül elcseppen majd a vizeletünk. Problémánkról még beszélni is szégyellünk, úgy érezzük, hogy a hólyagunk feletti irányítással együtt nőiességünk is elveszett. Fontos tudni, hogy az akaratlan vizeletvesztés nem egységes betegség, sokkal inkább tünet, amely számos okból kifolyólag és különböző formákban jelentkezhet. Egyik formája a fent említett stresszinkontinencia, amelynek oka a húgyhólyag záróizmának gyengesége.

Úgy érezzük, hogy a hólyagunk feletti irányítással együtt nőiességünk is elveszett
Úgy érezzük, hogy a hólyagunk feletti irányítással együtt nőiességünk is elveszett

Az inkontinencia másik formája nem feltétlenül jár vizeletvesztéssel: a hiperaktív hólyag szindróma olyan tünetegyüttes, amelyet gyakori, erős, parancsoló jellegű vizelési inger kísér. Bár mi, nők hajalmosak vagyunk úgy gondolni, hogy női létünk természetes velejárója a gyakori mosdólátogatás, ez nincs feltétlenül így. A napi nyolcnál többször jelentkező, intenzív sürgető inger már egészségügyi problémára utalhat.

De nézzük is meg részletesebben, hogy mi minden okozhat alsó húgyúti problémákat a nőknél!

Hólyaggyengeség

Legfőbb tünete, hogy a hasűri nyomás fokozódásának hatására akaratlan vizeletszivárgás jelentkezik. Ez a hasűri nyomás fokozódhat például tüsszentéskor, köhögéskor, nevetéskor, sportolás közben, illetve minden olyan helyzetben, amikor működik a hasprés. A stresszinkontinenciát nagyon gyakran a medencealapi izmok, illetve a húgyhólyag izomzatának tónusvesztése okozza. A hólyag záróizma olyan gyenge, hogy képtelen ellenállni a hólyag növekvő nyomásának, illetve a hasprésnek, ilyenkor pedig akaratlanul is kiürül néhány csepp vizelet a szervezetből. Az összes inkontinencia között ez a típus a leggyakoribb, az összes eset csaknem 40%-a ide sorolható.

Hányszor normális vécére menni egy nap? - részletekért kattintson!

Gyakori tévhit, hogy az inkontinencia kizárólag idősebb nőket sújt, pedig valójában bármilyen életkorban felléphetnek a kellemetlen panaszok. Hajlamosító tényezői lehetnek:

  • terhesség és szülés: a terhesség során is nő a hasűri nyomás - egyrészt pusztán a baba jelenléte, a méh tágulása miatt, másrészt mivel a méh ránehezedik a hólyagra. De szülés után is sokáig okozhat még tüneteket, mert a hüvelyfal és a húgycső szoros kapcsolatban állnak egymással, és a szüléskor a hüvelyfalat rögzítő szalagok és izmok sérülése erősíti a stresszinkontinenciát. Szülés után egyébként nagyjából minden harmadik nőnél hosszabb-rövidebb ideig jelentkezik stresszinkontinencia.
  • menopauza miatt lecsökkenő ösztrogénszint: a legfontosabb női nemi hormon, az ösztrogén gondoskodik a többi közt arról is, hogy a vér megfelelő mennyiségben jusson el testünk izmaihoz. A menopauza során lecsökkenő ösztrogénszint hatására azonban gyengül az izmokba - köztük a hólyag és a medencefenék izmaiba - jutó véráram, így a hólyag záróizmai elvesztik tónusukat és nem mindig tudnak ellenállni a hólyag nyomásának.

Hólyag-túlműködés

A hiperaktív hólyag szindróma esetében valójában nem a hólyag hiperaktív, csupán a hólyagfal simaizma, a musculus detrusor névre hallgató izomrosttömeg, mely olykor - és természetesen általában a lehető legalkalmatlanabb időben - hirtelen jelentkező, görcsös összehúzódásokat produkál. A következmények igencsak kellemetlenek, mi több, tragikusak a felnőtt ember számára, aki eddig úgy gondolta, hogy csak a kicsi gyerekeket érheti meglepetés. Jellemző, hogy az érintett naponta sokszor, nyolcszor vagy annál is többször érez sürgős késztetést, a panaszok súlyosbodásával pedig a sürgető inger akaratlan vizeletvesztéshez vezethet.

A hiperaktív hólyag szindrómát számos betegség vagy más tényező is okozhatja. A tünetek mögött meghúzódhatnak akár ideggyógyászati kórképek is (mint például az Alzheimer-kór), de cukorbetegség vagy húgyúti fertőzés is okozhatja. Oka lehet továbbá a hólyag maximális térfogatát csökkentő betegség, például valamilyen daganat, gyulladás nyomán fellépő túlzott ingerlékenység, vagy szülési, műtéti sérülés.

Az életminőség-romlással járó panaszokkal nem kell együtt élni!

Az Urostemol femina® az egyetlen kifejezetten a nők számára kifejlesztett, hagyományos növényi gyógyszer, amely természetes módon fejti ki hatását a speciálisan gyógyászati célra termesztett töknek, a kanadai szömörcének és a komlónak köszönhetően.

Az Urostemol femina® megoldást jelenthet:

  • a sürgető vagy gyakori vizelési inger csökkentésére;
  • a vizeletcsepegés enyhítésére;
  • a húgyhólyag működésének erősítésére.

Az Urostemol femina® különleges hármas formulája:

  • tökmag: a speciálisan gyógyászati célra termesztett tök magjából kinyert olaj erősíti a hólyag izomzata és a húgycső záróizmai közötti kölcsönhatást.
  • szömörce: a kanadai szömörce csökkenti a húgyúti szervek érzékenységét, és ezzel csökkenti a sürgető vizelési inger gyakoriságát.
  • komló: a komló ellazítja a hiperaktív hólyagot.

urostemol femina

Az Urostemol femina® nemcsak panaszainkat szüntetheti meg, hanem ezzel párhuzamosan visszaadja elveszett önbizalmunkat és érezhetően javítja életminőségünket is.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)