Egy teljes napra bezárnak a rendelők

Zárva lesznek a rendelők, illetve más egészségügyi ellátások is szünetelnek július 1-jén. Ennek oka, hogy a hónap első napja Semmelweis Nap, amely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap.

Idén is zárva lesznek a háziorvosi, fogorvosi és szakorvosi rendelők, illetve a védőnői tanácsadók július 1-jén, a magyar egészségügy napján. Szünetel továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) az anonim AIDS-szűrés és tanácsadás is - közölte oldalán az NNK.

háziorvosi rendelés, fogorvosi rendelés, szakorvosi rendelés, Semmelweis nap, a magyar egészségügy napja, egészségügyi dolgozók, munkaszüneti nap
Egy napra bezárnak a rendelők, de azért lesz kit felhívnunk, ha baj van. Fotó: Getty Images

Ügyeleti rend lesz

Mikor hívjuk a háziorvosi ügyeletet? A válaszért kattintson ide!

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-jén az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg-ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál azonban egy jól látható helyen fel lesz tüntetve a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címe és telefonszáma.

Ide fordulhatunk mérgezés gyanúja esetén

Fontos azonban kiemelni, hogy az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható, amennyiben mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +15 °C

Túlnyomóan napos időre van kilátás, de északon, északkeleten és a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és ezeken a tájakon előfordulhat zápor, zivatar. A nyugatias szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödik. A hőmérséklet délután 24 és 30, késő este 17 és 23 fok között alakul. Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra