Egy teljes napra bezárnak a rendelők

Zárva lesznek a rendelők, illetve más egészségügyi ellátások is szünetelnek július 1-jén. Ennek oka, hogy a hónap első napja Semmelweis Nap, amely az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap.

Idén is zárva lesznek a háziorvosi, fogorvosi és szakorvosi rendelők, illetve a védőnői tanácsadók július 1-jén, a magyar egészségügy napján. Szünetel továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) az anonim AIDS-szűrés és tanácsadás is - közölte oldalán az NNK.

háziorvosi rendelés, fogorvosi rendelés, szakorvosi rendelés, Semmelweis nap, a magyar egészségügy napja, egészségügyi dolgozók, munkaszüneti nap
Egy napra bezárnak a rendelők, de azért lesz kit felhívnunk, ha baj van. Fotó: Getty Images

Ügyeleti rend lesz

Mikor hívjuk a háziorvosi ügyeletet? A válaszért kattintson ide!

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-jén az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg-ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál azonban egy jól látható helyen fel lesz tüntetve a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címe és telefonszáma.

Ide fordulhatunk mérgezés gyanúja esetén

Fontos azonban kiemelni, hogy az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható, amennyiben mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)