A szteroidhasználat mellékhatásai

Kutatások szerint nagyon sok nem professzionálisan sportoló ember, leginkább férfiak használnak szteroidokat, hogy izmaik minél rövidebb idő alatt és minél látványosabban fejlődjenek. Ennek viszont komoly egészségügyi következményei is lehetnek.

Pattanások

Szteroidok hatására a bőr több zsírt és koleszterint termel, amitől a bőr zsírosabb, pattanásosodásra hajlamosabb lesz. Ráadásul ilyenkor a bőrön lévő baktériumok is elszaporodnak, emiatt pedig még inkább hajlamosak eltömődni a pórusok. A hosszú távú szteroidhasználat hatására a kialakult pattanások miatt maradandó hegesedés is keletkezhet a bőrön.

A felnőttkoripattanásokai Ha már a 30-as éveinkben járunk, nem hitegethetjük tovább magunkat, jóval túlhaladtuk a tinédzserkori pattanások idejét. Nem foghatjuk tehát a hormonok tombolására, ha még mindig rendületlenül küzdünk a bőrhibákkal, hanem meg kell végre keresni a probléma gyökerét. Kattintson a részletekért!

Magas vérnyomás

A szteroidokban lévő hormonok folyadék-visszatartást okozhatnak a szervezetben. Ez extra stresszt ró az erekre, ami miatt megemelkedhet a vérnyomás. A krónikusanmagas vérnyomáshatására a szív erei merevebbek lesznek, ami szívbetegséghez, szívleálláshoz is vezethet, és a szívroham kialakulásának veszélye is megnövekszik.

A testépítők némelyike szteroidokat is használ, ennek azonban súlyos következményei lehetnek
A testépítők némelyike szteroidokat is használ, ennek azonban súlyos következményei lehetnek

Agresszív viselkedés

A szteroidok hatására nemcsak ingerlékenyebbek leszünk - vannak olyanok, akik a szteroidok hatására annyira agresszívan kezdenek viselkedni, hogy még maguk is meglepődnek rajta. Van, akiből pedig szorongást, paranoiát vált ki a szteroidhasználat. Ennek oka, hogy a megnövekedett tesztoszteronszint befolyásolja a központi idegrendszer működését és csökkenti a szerotonintermelődést is.

Mellnövekedés

Vannak, akik a szteroidhasználat elkezdése után néhány hónappal, esetleg héttel nőies típusú mellnövekedést tapasztalnak. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy ez az állapot tartós, és akkor sem fordítható vissza, ha abbahagyjuk a szteroidok használatát. Ugyanez a helyzet a kopaszodással, amely szintén nem ritka mellékhatás, és amelynek oka a megnövekedett tesztoszteronszintben keresendő.

Terméketlenség

A szteroidokból származó extra tesztoszteron hatására összezsugorodhatnak a herék és a spermaszám is lecsökkenhet. Utóbbi hatás a szteroidhasználók legalább 50 százalékát érinti.

Forrás: menshealth.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: