Tabukat metszünk, gátat nem!

Gátmetszés nélkül szülni, vagy éppen prosztatagondok nélkül élni evidens lenne - vallja Kriston Andrea, aki módszerét 30 éve oktatja, kutatja, fejleszti. A Kriston Intim Torna nők és férfiak ezreinek változtatta meg az életét és a trénerek képzésével további teret hódít magának.

Képzeljük el, mi lenne, ha gátmetszés nélkül szülnének a nők és magabiztos, potens férfiak vennének minket körül. Idilli a kép, igaz? Ábrándozás helyett azonban nézzük a valóságot! Gátmetszést a WHO szerint az esetek 2-20 százalékánál ajánlott alkalmazni, nálunk azonban 70-90 százalékban végzik el a szülés alatt, pedig még senki nem bizonyította, hogy a már-már rutinszerű eljárás csökkentené a gáttáji traumákat vagy éppen növelné ennek a résznek a gyógyhajlamát, miközben nagyobb az esély az inkontinencia kialakulására.

„Rengeteg nő fordul hozzám a szüléssel kapcsolatos aggódalmaikkal, félelmeikkel. A legtöbben érthető módon a gátmetszéstől tartanak. Pedig a rendszeres edzéssel karbantartott gátizomzat gyors, erős, állóképes, érzéki, ügyes és a pozitív érzelmekkel töltve lazán nyúlik, utat engedve a babának és megkímélve a mamát” – magyarázza Kriston Andrea. „Ezzel mindenki jól jár, hiszen a baba kisebb ellenállással szemben születhet meg és a metszés nélküli izom könnyebben regenerálódik.”

A KIT nemtől függetlenül, bárkinek ajánlott

Egy nő tehát tehetnek azért, hogy a gátmetszést elkerülje. Az alhas szerveit célzottan védő, háromszáz, egymásra épülő gyakorlatokból álló rendszer, a Kriston Intim Torna (KIT) bárki számára elsajátítható és később önállóan végezhető. Szinte folyamatosan indulnak Budapesten tanfolyamok, kismama tréningek, női alaptréningek, gésa tréningek, amely alkalmak során a nők megtanulják, hogyan edzék a hüvelyi izmokat.

Mindamellett a Kriston Intim Torna a férfiaknak is hasznos a mindennapjaikban és szexuális életükben. A tréning pozitívan fejleszti a férfi alhasi érzetét: szexuálisan jobban érzékel, jobban irányítja a magömlését, erősebbé válnak a záróizmai. De a KIT akkor is hatékony, ha már tüntetek jelentkeztek. Igen hasznos prosztata megnagyobbodásnál, gyulladási tüneteknél, daganatkezelés során, annak eltávolítása után, az utókezelésben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)