Tabukat metszünk, gátat nem!

Gátmetszés nélkül szülni, vagy éppen prosztatagondok nélkül élni evidens lenne - vallja Kriston Andrea, aki módszerét 30 éve oktatja, kutatja, fejleszti. A Kriston Intim Torna nők és férfiak ezreinek változtatta meg az életét és a trénerek képzésével további teret hódít magának.

Képzeljük el, mi lenne, ha gátmetszés nélkül szülnének a nők és magabiztos, potens férfiak vennének minket körül. Idilli a kép, igaz? Ábrándozás helyett azonban nézzük a valóságot! Gátmetszést a WHO szerint az esetek 2-20 százalékánál ajánlott alkalmazni, nálunk azonban 70-90 százalékban végzik el a szülés alatt, pedig még senki nem bizonyította, hogy a már-már rutinszerű eljárás csökkentené a gáttáji traumákat vagy éppen növelné ennek a résznek a gyógyhajlamát, miközben nagyobb az esély az inkontinencia kialakulására.

„Rengeteg nő fordul hozzám a szüléssel kapcsolatos aggódalmaikkal, félelmeikkel. A legtöbben érthető módon a gátmetszéstől tartanak. Pedig a rendszeres edzéssel karbantartott gátizomzat gyors, erős, állóképes, érzéki, ügyes és a pozitív érzelmekkel töltve lazán nyúlik, utat engedve a babának és megkímélve a mamát” – magyarázza Kriston Andrea. „Ezzel mindenki jól jár, hiszen a baba kisebb ellenállással szemben születhet meg és a metszés nélküli izom könnyebben regenerálódik.”

A KIT nemtől függetlenül, bárkinek ajánlott

Egy nő tehát tehetnek azért, hogy a gátmetszést elkerülje. Az alhas szerveit célzottan védő, háromszáz, egymásra épülő gyakorlatokból álló rendszer, a Kriston Intim Torna (KIT) bárki számára elsajátítható és később önállóan végezhető. Szinte folyamatosan indulnak Budapesten tanfolyamok, kismama tréningek, női alaptréningek, gésa tréningek, amely alkalmak során a nők megtanulják, hogyan edzék a hüvelyi izmokat.

Mindamellett a Kriston Intim Torna a férfiaknak is hasznos a mindennapjaikban és szexuális életükben. A tréning pozitívan fejleszti a férfi alhasi érzetét: szexuálisan jobban érzékel, jobban irányítja a magömlését, erősebbé válnak a záróizmai. De a KIT akkor is hatékony, ha már tüntetek jelentkeztek. Igen hasznos prosztata megnagyobbodásnál, gyulladási tüneteknél, daganatkezelés során, annak eltávolítása után, az utókezelésben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)