Nem megfelelő melltartót hordunk? Ez lesz a következménye

Szinte minden nő tudja, hogy a tökéletes méretű és tartású melltartót megtalálni igencsak embert próbáló feladat, még a széles kínálat ellenére is. Nem véletlen, hogy nagyon sokan nem a számukra megfelelő fazont vagy méretet hordják. Pedig érdemes rászánni az időt és az energiát a legjobban tartó és illeszkedő darabok felkutatására, mert a nem megfelelő méretű melltartó hordása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémákat is okozhat.

Több tanulmány is szól arról, hogy milyen egészségügyi kockázatai vannak a nem megfelelő melltartó hordásának. A leggyakoribbak a hátfájás, a nyakfájás és a mellfájdalom. Egy nem mérethelyes alsónemű felesleges terhelést ró a gerincre és a vállakra, és nem ad a kebleknek megfelelő tartást, ami miatt romolhat a tartásunk, és a felsőtest legkülönfélébb pontjain kezdhetünk fájdalmat érezni - írja a témával foglalkozó cikkében a Brightside .

Az egészségünk érdekében fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb melltartót válasszuk ki.
Az egészségünk érdekében fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb melltartót válasszuk ki. Fotó: Getty Images

Ha túl kicsi a melltartónk, az ronthatja a keringésünket, amitől fejfájás is kialakulhat: a mellek súlya miatt megnyúlhatnak a melltartó pántjai, ettől pedig extra nyomás helyeződik a vállakra, és megfájdul a nyak és a fej. Meglepő, de ilyen esetekben a megfelelő méretű melltartóra váltás már önmagában elég lehet a fejfájás kezelésére.

Valóban szükséges a melltartó ?

Az sem jó, ha túl nagy

Hosszú távon a nem megfelelő tartást biztosító melltartó hordása a vállakat is deformálhatja, mivel ilyenkor a pántok belevágnak a váll bőrébe, és túlságosan nagy nyomás helyeződik a vállak szövetállományára. Ugyanakkor az sem jobb, ha melltartónk túlságosan nagy, mert sokszor ezek sem biztosítanak megfelelő tartást, és károsíthatják a mellek bőrét. Kutatások szerint a mellek megereszkedéséért nagyban felelős a bőr megnyúlása a mellek felső részén, amit a túl nagy melltartó is okozhat (ráadásul a mellek méretétől függetlenül).

A szakértők azt javasolják, hogy melltartóvásárláskor többféle méretet és fazont is próbáljunk fel, és a pontos méretünk megállapításához kérjük ki az eladó segítségét. Emellett érdemes tisztában lenni azzal is, hogy sok nőnek közvetlenül a menzesz előtt/alatt akár egy kosárméretet is nőhetnek a mellei, így érdemes lehet erre az esetre más méretet vásárolni. Emellett természetesen a várandósság és a szoptatás alatt is megváltozik a nők mellmérete.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)