Szinte biztos, hogy itthon is súlyosbodik a koronavírus-járvány

Az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy jelenleg még a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk Magyarországon, ám nehezen elkerülhető, hogy átlépjünk a következő szakaszba, a tömeges megbetegedések fázisába.

Mint mi is beszámoltunk róla a reggeli órákban, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon eddig 623 embert diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel, az elhunytak száma pedig 26-ra emelkedett.

Koronavírus: meglepő tünetek is jelezhetik A tompább szaglás és ízlelés a koronavírus-fertőzés egyik tünete lehet, nem ezek azonban a leggyakoribb panaszok. Olvassa el a témában cikkünket!

Bár folyamatosan nő a Covid-19-betegek száma hazánkban is, még továbbra is a járvány második szakaszában, a csoportos megbetegedések periódusában vagyunk. Ám az operatív törzs online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos felhívta rá a figyelmet, hogy "a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető".

Éppen ezért továbbra is tartózkodnunk kell a vírus átadásának lehetőségétől, vagyis maradjunk otthon és vigyázzunk a veszélyeztetett csoportokra, például az idősekre. Még mindig a járványgörbe ellaposítása a cél, ami ugyan "időben meghosszabbítja" a járványt, azonban az egészségügynek szerencsésebb, mert ezáltal nem egyszerre kell megbirkózni a rengeteg beteggel. "Ebben segít a lakosság fegyelmezett magatartása, a szabályok és ajánlások betartása" - tette hozzá.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: