Szinte biztos, hogy itthon is súlyosbodik a koronavírus-járvány

Az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy jelenleg még a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk Magyarországon, ám nehezen elkerülhető, hogy átlépjünk a következő szakaszba, a tömeges megbetegedések fázisába.

Mint mi is beszámoltunk róla a reggeli órákban, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon eddig 623 embert diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel, az elhunytak száma pedig 26-ra emelkedett.

Koronavírus: meglepő tünetek is jelezhetik A tompább szaglás és ízlelés a koronavírus-fertőzés egyik tünete lehet, nem ezek azonban a leggyakoribb panaszok. Olvassa el a témában cikkünket !

Bár folyamatosan nő a Covid-19-betegek száma hazánkban is, még továbbra is a járvány második szakaszában, a csoportos megbetegedések periódusában vagyunk. Ám az operatív törzs online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos felhívta rá a figyelmet, hogy "a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető".

Éppen ezért továbbra is tartózkodnunk kell a vírus átadásának lehetőségétől, vagyis maradjunk otthon és vigyázzunk a veszélyeztetett csoportokra, például az idősekre. Még mindig a járványgörbe ellaposítása a cél, ami ugyan "időben meghosszabbítja" a járványt, azonban az egészségügynek szerencsésebb, mert ezáltal nem egyszerre kell megbirkózni a rengeteg beteggel. "Ebben segít a lakosság fegyelmezett magatartása, a szabályok és ajánlások betartása" - tette hozzá.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)